English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


Café-Bar APRIL
 

Reguliersdwarsstraat nr. 37
1017 BK Amsterdam
(1981 - 2010)De April was het meest kleurrijke gaycafé van de Reguliersdwarsstraat, dat wereldberoemd werd door het open en trendy karakter en de feesten met spectaculaire interieurdecoraties.

Voorgeschiedenis      Naam & Logo

Interieur     Mensen     Feesten

Homepage     Sluiting

Links & artikelen
Voorgeschiedenis

De April was gevestigd in een dubbel pand met twee verdiepingen, dat blijkens de inscriptie op eerste steen in 1889 gebouwd is:

De Eerste steen gelegd door
L.F.K Haalmeijer
oud 4 jaar
J.D. Haalmeijer J.Wzn
oud 3 jaar
18 september 1889

Bedrijven

Het pand heeft vermoedelijk altijd een bedrijfsmatige bestemming gehad, want al in 1917 was hier de smederij en brandkastenfabrikant J. Houtmeijer gevestigd. In 1969 zat er een magazijn dat hoorde bij de tuinbenodigdhedenwinkel van J.B. Wijs & Zn. aan het Singel, waar de Bloemenmarkt is. Toen dit magazijn naar Aalsmeer verhuisde werd het pand aan de Reguliersdwarsstraat te huur gezet.
De nummers 29 t/m 37 in 1956
met geheel rechts de vroegere April
(foto: Stadsarchief Amsterdam)


Café

Dat was de ideale kans voor Frans Monsma en Guus Silverentand om, naast hun Coffeeshop Downtown, nu ook een eigen café te beginnen. Zij gingen het pand huren en lieten het voor een slordige 425.000,- gulden verbouwen. Frans kon dit mede financieren door een lening van de heer Brusselers.

Het was de bedoeling om de zaak in april 1981 te openen, maar doordat de verbouwing de nodige vertragingen opliep, kon dat uiteindelijk pas op 5 juni 1981 gebeuren.

> vervolg: Naam & LogoReguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.