Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


BEREIKBAARHEID

 


De Reguliersdwarsstraat ligt in het centrum van Amsterdam en loopt van het Koningsplein in het westen naar het Rembrandtplein in het oosten. Ongeveer halverwege wordt de straat in tweeën gedeeld door de Vijzelstraat:


Te voet


Te voet ligt de Reguliersdwarsstraat op ongeveer 25 minuten lopen vanaf het Centraal Station. De makkelijkste weg is via het Damrak, de Dam, Rokin, Muntplein en tenslotte een klein stukje de Vijzelstraat in:


Per fiets


Veel mensen komen per fiets naar de Reguliersdwarsstraat. Om te voorkomen dat de stoepen helemaal vol komen te staan mogen fietsen alleen nog geparkeerd worden in de daarvoor bedoelde vakken of in de fietsenstalling in kantoorgebouw De Munthof met ingang aan de Reguliersdwarsstraat 52:De fietsenstalling in gebouw De Munthof


Deze stalling omvat 250 plekken voor fietsen en 8 plekken voor electrische scooters of bakfietsen. De stalling kan worden gebruikt door bezoekers, werknemers en bewoners. De openingstijden zijn:

- zondag t/m woensdag: 7.00 - 23.00 uur
- donderdag t/m zaterdag: 24 uur per dag

Voor fietsen is elke eerste 24 uur gratis, daarna kost het parkeren 1,25 euro per dag. Ook is het mogelijk om voor 75,- euro per jaar een abonnement te nemen. Bakfietsen en scooters betalen 2,50 euro per dag of 150,- euro per jaar.Openbaar vervoer


Met het openbaar vervoer is de Reguliersdwarsstraat vanaf het Centraal Station in ca. 15 minuten bereikbaar met de volgende tramlijnen:

- 2 en 12 via halte Koningsplein op het Singel
- 24 via halte De Munt op de Vijzelstraat (opgeheven per 8 december 2023)
- 4 en 14 via een halte op het Rembrandtplein

Met de nieuwe Noord/Zuidlijn van de metro (lijn 52) is de Reguliersdwarsstraat te bereiken via station Rokin, dat op 5 minuten loopafstand ligt.


Openbaar vervoer rondom de Reguliersdwarsstraat
Openbaar vervoer rondom de ReguliersdwarsstraatPer auto


Met de auto is de Reguliersdwarsstraat als volgt bereikbaar: vanaf de binnenring A10 de afrit S110 nemen en de Nieuwe Utrechtseweg, Rijnstraat, Van Woustraat en via het Frederiksplein de Utrechtsestraat volgen en tenslotte linksaf de Herengracht op.

Let op: het is niet aan te raden om met de auto te komen, aangezien de omgeving van de Reguliersdwarsstraat in november 2016 autovrij is gemaakt, zoals op deze kaart is aangegeven:(klik ter vergroting)


In de Reguliersdwarsstraat zijn geen parkeergarages meer die publiekelijk toegankelijk zijn: De Koningsplein Parking Service op nummer 16 is sinds 2015 alleen nog voor kantoorpersoneel, de Geelvinck parking op nummer 61 werd in maart 2017 gesloten.Voetgangersgebied


Het gedeelte van de Reguliersdwarsstraat tussen de vroegere Havana (nr. 17-19) en het pleintje van de Geelvinckssteeg is van 1 mei tot 1 oktober tussen 19.00 en 7.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Er mogen dan geen fietsen, brommers, scooters of auto's doorheen rijden.

Daarnaast is sinds februari 2013 de gehele Reguliersdwarsstraat 's nachts van 21.00 tot 6.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Dit met name vanwege overlast door toeterende taxi's.


Het voetgangersgebied in de Reguliersdwarsstraat
Het voetgangersgebied in de ReguliersdwarsstraatBuurt


Volgens de stedelijke gebiedsindeling behoort de westkant van de Reguliersdwarsstraat tot de Geelvinckbuurt (buurtcode AG02) en de oostkant tot Rembrandtplein e.o. (buurtcode AG03). Beide vallen onder de wijk Grachtengordel-Zuid.

Volgens de indeling van de politie ligt de Reguliersdwarsstraat in de Rembrandtpleinbuurt, die onder het basisteam Centrum Amstel valt.


Straatnaambord


Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.