Café-Bar April @ Reguliersdwarsstraat in Amsterdam < Reguliers.net
 
    English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


Café APRIL
- Voorgeschiedenis - Naam & Logo - Interieur - Mensen -

- Feesten - Homepage - Sluiting - Links & artikelen -

Homepage

Café April kreeg, samen met discotheek Exit, in 2001 haar eerste website onder het gezamelijke adres www.april-exit.com. Deze site was het werk van de toenmalige pachter en was tot voor kort nog online. Het was een eenvoudige site, maar gaf desondanks een mooi tijdsbeeld en er waren nog een heel aantal leuke foto's op te zien:
De eerste website van April en Exit uit 2001


In 2003 kreeg de April een nieuwe eigen website en een eigen domeinnaam: www.cafeapril.nl. Deze site was uitgevoerd in dezelfde stijl als die van de Exit en de Soho en was net als deze gekoppeld aan de portaalsite www.reguliersdwars.nl.
Deze sites waren ontworpen door Media Concepts uit Amsterdam:De vroegere website van de April uit 2003
Klik erop voor een vergroting!
(design: www.mediaconcepts.nl)


Eén van de nummers die als achtergrondmuziek van bovenge- noemde sites fungeerde, was de soundtrack van het vaak als nogal "fout" bestempelde nummer You're My Heart, You're My Soul van het Duitse popduo Modern Talking.

Begin 2005 kwam er alweer een nieuwe homepage, deze keer voorzien van een flash-animatie van de draaiende bar. Het ontwerp was weer van Media Concepts:
De oude homepage van de April uit 2005
Klik erop voor een vergroting!
(design: www.mediaconcepts.nl)


Onder een nieuwe pachter kreeg de April, net als de Exit en de Soho, in de zomer van 2006 wederom een nieuwe homepage, deze keer gemaakt door Avitus Webdesign uit Groningen.
Voor de achtergrondmuziek van deze site keerde het nummer April Love van Pat Boone terug, dat al in de beginjaren als sluitlied van de April fungeerde.
Bovendien werden in 2006 nieuwe domeinnamen geregistreerd: www.cafeapril.com en www.cafeapril.eu, waarbij die laatste als het 'officiële' webadres van de April gold:
De homepage van de April uit 2006
Klik erop voor een vergroting!
(design: www.avitus.nl)


Na de voorlopige sluiting van de April in januari 2008 bleef deze homepage nog tot eind april van dat jaar in de lucht. De andere Kooistra-zaken kregen toen nieuwe homepages, gekoppeld aan de eveneens nieuwe portaalsite www.reguliersonline.nl.

Op een gegeven moment kwam er wel de aankondiging dat de heropening van de April op 16 juli 2009 zou gaan plaatsvinden. Een nieuwe homepage kwam er echter niet van, waardoor mensen meer dan een half jaar later nog steeds lazen: Cafe April is under construction

Aanvankelijk iets beter bijgehouden werd de Facebook-groep voor de nieuwe April, die in de zomer van 2009 werd gestart. De oorspronkelijk internationale netwerksite Facebook werd in dat jaar ook in Nederland snel populair.


De homepage van de April ging volledig uit de lucht op 28 juni 2010. Dat was een dag nadat eigenaar en horecamagnaat Sjoerd Kooistra een eind aan zijn leven maakte als gevolg van een groot conflict met bierbrouwer Heineken.

Tegenwoordig is onder het domein www.cafeapril.eu een pagina te zien met een doorverwijzing naar de nieuwe website van Bar Ludwig.

> vervolg: Sluiting

^


Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 - Disclaimer/Cookies - Contact
Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 / Contact
.