English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


Café APRIL

 


- Voorgeschiedenis - Naam & Logo - Interieur - Mensen -

- Feesten - Homepage - Sluiting - Links & artikelen -

Homepage

Samen met de Exit kreeg de April in 2001 zijn eerste website onder het gezamelijke adres www.april-exit.com. Deze site was gemaakt door de toenmalige Kooistrapachter Mark Schröder en was nog lange tijd via het Internet Archive beschikbaar, maar werd helaas in 2008 verwijderd. april-exit.com was eenvoudig van opzet, maar gaf met veel oude foto's toch een mooi tijdsbeeld:
De eerste website van April en Exit uit 2001


In 2003 kreeg de April een nieuwe website onder een eigen domeinnaam: www.cafeapril.nl. Deze site was uitgevoerd in dezelfde stijl als die van de Exit en de Soho en was net als deze gekoppeld aan de portaalsite Reguliersdwars.nl. Al deze sites waren ontworpen door Media Concepts uit Amsterdam:De vroegere website van de April uit 2003
Klik erop voor een vergroting!
(design: www.mediaconcepts.nl)


Eén van de nummers die als achtergrondmuziek van bovengenoemde sites fungeerde, was de soundtrack van het vaak als nogal "fout" bestempelde nummer You're My Heart, You're My Soul van het Duitse popduo Modern Talking.

Begin 2005 kwam er alweer een nieuwe homepage voor de April, nog steeds voorzien van de kenmerkende verkeerslichten die aangaven welk onderdeel van de zaak geopend was, maar deze keer ook voorzien van een flash-animatie van de draaiende bar. Het ontwerp was wederom van Media Concepts:
De oude homepage van de April uit 2005
Klik erop voor een vergroting!
(design: www.mediaconcepts.nl)


Onder een nieuwe pachter kreeg de April, net als de Exit en de Soho, in de zomer van 2006 weer een nieuwe website, deze keer gemaakt door Avitus Webdesign uit Groningen. Als achtergrondmuziek kwam het nummer April Love van Pat Boone terug, dat al in de beginjaren als sluitlied van de April fungeerde.

Bovendien werden in 2006 nieuwe domeinnamen geregistreerd: www.cafeapril.com en www.cafeapril.eu, waarbij die laatste als het 'officiële' webadres van de April gold:
De homepage van de April uit 2006
Klik erop voor een vergroting!
(design: www.avitus.nl)


Na de voorlopige sluiting van de April in januari 2008 bleef deze homepage nog tot eind april van dat jaar in de lucht. De andere Kooistra-zaken kregen toen nieuwe homepages, gekoppeld aan een nieuwe portaalsite onder het adres Reguliersonline.nl.

Op een gegeven moment kwam er wel de aankondiging dat de heropening van de April op 16 juli 2009 zou gaan plaatsvinden. Een nieuwe homepage kwam er echter niet van, waardoor mensen meer dan een half jaar later nog steeds lazen: Cafe April is under construction.

Aanvankelijk iets beter bijgehouden werd de Facebook-groep voor de nieuwe April, die in de zomer van 2009 werd gestart. De oorspronkelijk internationale netwerksite Facebook werd in dat jaar ook in Nederland snel populair.


Offline

De homepage van de April ging volledig uit de lucht op 28 juni 2010. Dat was een dag nadat eigenaar en horecamagnaat Sjoerd Kooistra een eind aan zijn leven maakte als gevolg van een groot conflict met bierbrouwer Heineken.

Tegenwoordig is onder het domein www.cafeapril.eu een pagina te zien met een doorverwijzing naar de nieuwe website van Bar Ludwig.

> vervolg: Sluiting

^

Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.