Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


The House of Rising
 

Reguliersdwarsstraat nr. 41
1017 BK Amsterdam
(2010 - 2013)


The House of Rising was een bar annex concept store die opkomende designers, kunstenaars en muziekartiesten een podium bood. Zo vonden hier onder meer regelmatig wisselende exposities, live optredens en modeshows plaats.De zaak werd geopend op 17 juli 2010 in het pand waar voorheen de wijnbar van restaurant De Compagnon zat. De opening viel midden in het jaar dat alle homozaken van horecamagnaat Sjoerd Kooistra hun deuren sloten.

Samen met de kort daarna geopende Taboo Bar was The House of Rising het enige café in dit deel van de straat waar het verweesde publiek de koude en eenzame winter van 2010 kon doorbrengen.

Om de Reguliersdwarsstraat er weer bovenop te helpen bereidde een groepje overgebleven ondernemers de oprichting van een ondernemersvereniging voor, waar ook de beide eigenaresses van The House, zoals de zaak kortweg genoemd werd, zich direct bij aansloten.De openingsreceptie van The House of Rising op 17 juli 2010


The House of Rising bood ruimte voor nieuw talent op het gebied van kunst, muziek en mode en als verbindend element fungeerde de bar. Afgezien van het bier en de sterke dranken, werden alle overige producten geleverd door opkomende kleine ondernemers uit de hele wereld.

Al deze functies waren verspreid over vier verdiepingen: op de begane grond was de bar, op de eerste etage was ruimte voor mode, kleding en sieraden en hier was in het begin ook een trendy kapper aanwezig. Op de tweede etage waren de toiletten, waar video art vertoond werd en op de zolderverdieping was tenslotte een private diningruimte.


Modeshow in The House of Rising, georganiseerd
door de Shirt Shop, 27 april 2012


Op 2 september 2011 opende The House of Rising ook een eigen kledingwinkel, gevestigd in de vroegere keuken op de tweede verdieping van het pand. De winkel omvatte een collectie van toonaangevende, spannende, expressieve en originele kleding, tassen en accessoires voor zowel jonge mannen en vrouwen.De winkel in de vroegere keuken op de tweede verdieping


De inmiddels opgerichte ondernemersvereniging kwam moeizaam van de grond en omdat ook de economische crisis van 2008 zich nog deed voelen, kwam de straat moeilijk uit het dal. Desondanks kon The House of Rising op 14 juli 2012 zijn 2-jarig bestaan vieren, met een feestavond tot in de vroege uurtjes, waarbij o.a. de DJ's ShowBizLiz, DJ duo SHMLSS en Monsieur Plastique optraden.

Eind 2012 werd de zaak enkele weken gesloten voor een interieurverbouwing. Deze was niet heel ingrijpend, maar vooral bedoeld om allerlei dingen net even ietsje beter te maken.

De grote bar beneden werd geheel nieuw opgebouwd en onder meer voorzien van kleurrijke led-verlichting. Achterin werden de muurbanken op het verhoogde podium verwijderd, waardoor een dansvloer ontstond.De vernieuwde benedenbar (2012)


Op de bovenverdieping werden de oorspronkelijke loungebanken weggehaald en vervangen door tafeltjes, waardoor eveneens meer ruimte gewonnen werd. Ook werd hier de bar aan de voorkant groter gemaakt en voorzien van led-verlichting:De vernieuwde bovenbar (2012)


The House of Rising was een plek waar de meest uiteenlopende mensen samenkwamen, zowel homo als hetero, jong en oud, zakenmensen en kunstenaars.

Dit alles bleek echter niet voldoende om de huur van het pand op te brengen en zodoende werd de zaak na nog geen drie jaar onverwacht gesloten.

Op de laatste Koninginnedag, 30 april 2013, was er nog eenmaal een laatste knallende feestavond. Eind juni opende in dit pand Bar Paul.


Links

- Vroegere homepage: www.thehouseofrising.com
- Social media: Facebook - Twitter

- Nieuwsberichten:
09-04-2013: The House of Rising sluit per 1 mei
08-12-2012: Facelift voor The House of Rising
12-07-2012: The House of Rising viert 2-jarig jubileum
07-09-2011: The House of Rising opent eigen kledingwinkel
17-07-2010: Nieuwe concept store The House of Rising geopend

^

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.