Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


Café-pub SOHO
 


Voorgeschiedenis     Richter

Naam & Logo     Interieur     Mensen

Entertainment     Homepage

Links     Actuele info

Richter

Na het vertrek van Eichholtz werd het pand aan de Reguliersdwarsstraat 36 overgenomen door de compagnons Rob Leistikow en Tjalle Kymmell die hier een discotheek onder de naam 36 op de Schaal van Richter openden. Dit werd al snel een veelbesproken place to be in het Amsterdamse uitgaansleven.

Geheel zoals de naam al deed vermoeden zag het interieur van Richter eruit alsof er een aardbeving was geweest: met 'scheuren' in de muren en 'gebroken' spiegels - zoals te zien is op de foto hiernaast.

Deze vide, het balkonachtige gat, met een twee verdiepingen hoge spiegel erdoorheen werd in het interieur van de Soho overgenomen. Alleen is de spiegel nu intact en hangt er geen kroonluchter meer voor, hoewel dat ook in het huidige interieur niet zou misstaan.

In 1996 wilden Leistikow en Kymmell Richter overdragen aan de toenmalige bedrijfsleider, maar de Groningse horeca-ondernemer Sjoerd Kooistra had al in 1988 een optie op de zaak genomen.

Na enig getrouwtrek over de koopsom werd de zaak uiteindelijk in de zomer van 1997 voor een kleine 1 miljoen gulden aan Kooistra overgedragen. Als discotheek was Richter aardig aan z'n end, dus werd het voorlopig eerst een gewoon café onder de naam De Rechter.


Club Havana

Vervolgens werd eind 1997 nog geprobeerd om met de bestaande nachtvergunning onder de naam Club Havana mensen na sluitingstijd van Danscafé Havana hierheen te trekken. Men sprak daarom ook wel van de "Havana at Night". De Spartacus City Guide Amsterdam van 1997 beschrijft de zaak zo:

"Dit is de laatste aanwinst aan het disco circuit. Dit was de vroegere Richter die zijn deuren moest sluiten na voor de zoveelste keer in opspraak te zijn geweest. Grote dansvloer met gemakkelijke sofa's er omheen. De muziek is trendy en de bezoekers idem dito. Het trekt grotendeels hetzelfde publiek als de ernaast gelegen Exit."

In Fodor's Gay Guide to Amsterdam uit 1998 werd Club Havana als volgt beschreven:

"The trendy Reguliersdwarsstraat bar strip 's latest club, which opened its doors in late 1997, favors the postindustrial look of its neighbors. DJs and music styles alternate nightly, but you can always count on the latest European dance tunes."

Ook dat had echter niet voldoende onderscheidend vermogen en aantrekkingskracht, zodat de Havana Club vlak na de Gay Pride van 1998, en dus al een jaar na de overname, tamelijk onverwacht gesloten werd. Groot was toen de vraag wat Kooistra met het markante pand zou gaan doen.


Café-pub Soho

Pas een jaar later, in 1999, werd op die vraag ingespeeld met onderstaande advertentiecampagne, waarmee de nieuwe naam van de zaak werd aangekondigd: SOHODe aankondigingen van de Soho
(ontwerp: www.rs-design.nl)

> vervolg: Naam & Logo


Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.