English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


HOMOHORECA

 

De Reguliersdwarsstraat is de meest kleurrijke en trendy homo-uitgaansstraat van Amsterdam met een reeks heel gevarieerde zaken:


Homohoreca in de Reguliersdwarsstraat
(Roze-oranje naam: gemengde zaak)


Aan de westkant van de straat zitten van oudsher de grotere, bekende en trendy homozaken. Aan de oostkant, richting Rembrandtplein, zijn nog twee kleinere cafés.

Naast de bars zijn er nog drie gay-friendly coffeeshops, een aantal gay-lifestyle winkels en kappers, alsmede een reeks van restaurants waar homo's van oudsher graag komen eten.

Met deze varieteit en het dorpse karakter van het middenstuk van de straat, is de Reguliersdwarsstraat van de diverse Amsterdamse homostraten het meest te vergelijken met een gay village zoals in grote steden elders in de wereld.

Lees ook over de rijke geschiedenis van de homohoreca, die in belangrijke mate bijdroeg aan de positie van Amsterdam als Homohoofdstad.
Gezellig samen de gay bars in en rond de Reguliers bezoeken? Doe dan mee aan de Gay Pub Crawl Amsterdam!Wil je bij het uitgaan niet afhankelijk zijn van de tijden van het openbaar vervoer en wil er niemand de BOB zijn?

Dan vind je hier een overzicht van goedkope tot luxueuze hotels in het centrum van Amsterdam, gelegen op loopafstand van de Reguliersdwarsstraat:
- Agora **
- Amistad **
- Eden Amsterdam ***
- Albus Amsterdam City Centre ****
- NH Carlton Amsterdam ****
Voor meer info over deze en andere hotels: Trivago.nl

^

Reguliers.net © 2007/2014
Disclaimer/Cookies
Contact
.