Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


22 juli 2011 20.50u:

Reguliersdwarsstraat groots heropend!


Gisteravond heeft burgemeester Van der Laan drie volledig vernieuwde gay bars geopend en werd met een groots straatfeest gevierd dat de Reguliersdwarsstraat weer helemaal terug van weggeweest is!

Het feest begon om 17.00 uur en langzaamaan vulde de straat zich met mensen, in afwachting van de officiële opening door de burgemeester. De straat was feestelijk versierd met roze slingers en de meeste bars hadden een boog van regenboogkleurige ballonnen rond hun deuren. Tegenover de vroegere April stond een ouderwetse oranje dubbeldeksbus geparkeerd, waarop DJ's draaiden en dansers dansten.


Reportage door MVS Gaystation


De geheel vernieuwde Havana, die de avond tevoren al haar openingsfeest voor genodigden had, was vanaf gisteravond voor het grote publiek geopend. Bij de nieuwe Ludwig II (voorheen April) konden mensen alvast het voorste deel van de zaak bewonderen. Het exclusieve interieur in het achterste deel zou pas later die avond voor genodigden toegankelijk worden.Het voorste gedeelte van Ludwig II


Tegen 18.30 arriveerde burgemeester Eberhard van der Laan in de straat. Hij nam eerst pijlsnel een kijkje in alle drie de nieuwe zaken en klom vervolgens de oranje bus in. Daar stonden onder meer ook wethouder Carolien Gehrels van economische zaken en een directeur van bierbrouwer Heineken.Burgemeester Van der Laan gaat richting Ludwig II
Links achter hem levend kunstwerk Fabiola


Wethouder Gehrels herinnerde terug aan de wintermiddag, toen iedereen zich nog zorgen maakte over de toekomst van de straat. Nu ziet ze een mooie roze zomer voor zich en hoopt dat de straat een plek wordt waar iedereen vanuit de hele wereld zichzelf kan zijn.

Vervolgens vertelde de burgemeester dat hij het als een voorrecht ervaarde nu drie cafe's tegelijk te mogen openen. Dat de Reguliersdwarsstraat binnen 9 maanden weer tot leven gewekt is vond hij een fantastische prestatie van alle betrokkenen. Tenslotte werd met een toost de Reguliers opnieuw geopend verklaard!


De Reguliersdwarsstraat in 2011
Feestelijke drukte in de straat


Inmiddels was de straat volgestroomd met mensen en was er dezelfde feestelijke sfeer zoals tijdens Koninginnedag of Gay Pride. Menigeen vond het dan ook jammer dat de muziek op straat onverwacht al om 21.00 uur afgelopen was.

Vanaf dat moment kon men echter wel meteen terecht bij de Havana, waar van 21.00 - 22.00 uur de drank gratis was. Opvallend in deze zaak waren vooral de douchekabine (voor gogo-dancers) en de muurschildering en het zeer gemengde publiek: jong en oud, man en vrouw.De benedenbar van Havana, met achterin de douche


Eveneens om 21.00 uur begon het openingsfeest van EVE (voorheen ARC), dat echter alleen voor genodigden was. De meesten van hen waren geheel gekleed in de nieuwe stijl van de zaak: sjiek en feestelijk. EVE is qua indeling ongeveer hetzelfde gebleven als ARC, maar heeft wel een warmere sfeer gekregen.Het achterste gedeelte van EVE


Anders dan verwacht is het de hele avond droog gebleven en zoals altijd deden zich ondanks het grote aantal mensen geen incidenten voor. Bezoekers waren zeer enthousiast en blij dat de Reguliersdwarsstraat eindelijk weer (bijna) helemaal tot leven is gekomen (alleen homodiscotheek Exit is nog gesloten).

Enige teleurstelling was dat EVE en (deels) Ludwig juist op deze publieksavond alleen een besloten opening voor genodigden hadden. Naar verluid was dit het gevolg van een wat ongelukkige planning en heeft men er geen mensen mee willen uitsluiten.

Na de reguliere sluitingstijden was er tenslotte bij The House of Rising nog een after party om de eigenaren en het personeel van de drie nieuwe bars welkom te heten.


> Foto's van de Heropening van de Reguliersdwarsstraat

- Berichten op: AT5.nl, Parool.nl, Volkskrant.nl, Trouw.nl, BNR.nl, NuFoto.nl, Gaysite.nl, Gay.nl, AmsterdamNow.com, SimplyAmsterdam.nl


(In een andere Amsterdamse homostraat, de Warmoesstraat, is vandaag ook een bar weer heropend, namelijk Dirty Dicks. Deze leerbar werd 8 maanden geleden gesloten als gevolg van het overlijden van eigenaar Paul Wierks.)
Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.