English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 7 augustus 2023

Ondanks regen een bruisende Pride-viering


Ondanks regen en kou waren de straatfeesten ter gelegenheid van Pride Amsterdam massaal bezocht en feestelijk als vanouds.Straatfeest in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat


De Amsterdamse Pride werd dit jaar vooral gekenmerkt door het slechte weer: met overdag slechts zo'n 19 graden en regelmatig regenbuien was het waarschijnlijk sinds de editie van 2011 niet meer zo slecht geweest.

Op zich is de eerste zaterdag van augustus dus niet eens zo slecht gekozen: penningmeester Peter Kramer van de oorspronkelijke pride-organisator GBA had namelijk uitgerekend dat er dan de grootste kans op zon is.


Canal Parade

Tijdens de Canal Parade voeren deze keer nog maar drie boten vanuit de homohoreca mee, namelijk van het Amsterdamse cafe 't Mandje, het Utrechtse café Kalff en de Rotterdamse foodbar FERRY.

Dit is waarschijnlijk het laagste aantal ooit, terwijl de Amsterdamse Pride in 1996 juist vanuit de homohoreca was opgezet, om de vrijheid en diversiteit te vieren en de stad daarmee een aantrekkelijke bestemming te laten zijn voor homotoeristen.

> Lees ook: Geschiedenis van de Gay Pride

Door het koude en regenachtige weer waren er langs de route van de botenparade ook minder toeschouwers dan vorig jaar, maar over concrete aantallen zijn (nog) geen mededelingen gedaan. Wel is bekend dat er dit jaar "slechts" 53 ton afval achterbleef, tegenover 66 ton vorig jaar.


Reguliersdwarsstraat

Na afloop van de Parade bleek het straatfeest in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat weer het populairst: er kwamen zoveel mensen op af dat de straat al tegen 18.00 uur afgesloten moest worden en een flink aantal politie-agenten de menigte weg moest leiden:
Naast de hangende harten van het project Spread the Love was het westelijke deel van de straat versierd met grote roze ballonnen en waren er stellingen met grote geluidsboxen geplaatst, zodat de bezoekers goed gespreid bleven.

Vanwege de sterk gestegen kosten was er dit jaar geen apart podium gebouwd, maar traden de DJs en andere artiesten op vanaf de parkeerverdieping van het kantoorgebouw De Munthof:


Optredens vanaf het Diversity Deck in gebouw De Munthof


Onder de naam Diversity Deck was dit parkeerdek bovendien ingericht als een VIP-deck waar betalende gasten het straatfeest extra comfortabel konden meemaken, met hapjes, drankjes en een prachtig zicht op de straat.

In het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat werd traditiegetrouw door de Latin gaybar Reality het Caribische straatfeest georganiseerd, met artiesten uit Suriname en de Antillen.

Het bleek voor dit feest gelukkig geen hindernis dat diverse panden in dit gedeelte van de straat eerder dit jaar in gebruik zijn genomen als luxe appartementen, namelijk als onderdeel van het grote nieuwbouwproject The Artesia.Straatfeest in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat


> Meer foto's op Facebook en Instagram


Update:

Volgens de politie is de Pride dit jaar rustig en zonder grote incidenten verlopen. Wel was er opvallend veel zakkenrollerij en met name in de Reguliersdwarsstraat werden veel smartphones gestolen.

De politie heeft inmiddels 18 verdachten aangehouden en een reeks van telefoons teruggevonden. Is jouw telefoon ook gestolen? Kijk dan even op de website van de politie!


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

- Eerste flagshipstore van MR. Riegillio geopend

- Voormalig lunchroom Downtown is nu restaurant-bar INCA

- Boek over de roze geschiedenis van Amsterdam gepresenteerd

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.