English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


7 augustus 2011 18.35u:

Gay Pride 2011: ondanks de regen een groots feest!

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride plaats: de botenparade, die dit jaar volgens een schatting van de politie door ca. 400.000 mensen bezocht is.

Ook zeer druk bezocht waren de straatfeesten in de Reguliersdwarsstraat. Hier zijn sinds kort alle grote en bekende homobars weer heropend, zodat de straat weer helemaal terug is als het bruisende centrum van de Amsterdamse gay scene!

Vrijdag 5 augustus

De Gay Pridefeesten begonnen op vrijdagavond, toen het prachtig zonnig, maar niet al te warm weer was. Voor het grote straatfeest tussen EVE en Ludwig was weer een openluchtdisco gecreëerd met het grootste podium ooit in de straat, o.a. voorzien van led-lichten in de vorm van een regenboog, vuur- en rookeffecten en laserlichten. Uiteraard waren er ook weer buitentaps bij alle bars en enkele restaurants:Het straatfeest vrijdagavond


Daarnaast was er dit jaar voor het eerst tijdens Gay Pride ook een wat kleiner straatfeest aan het begin van de straat, georganiseerd door BLOC, in samenwerking met de nieuwe Havana.

In het andere deel van de Reguliersdwarsstraat vond ook weer het caribische straatfeest van de Reality Bar plaats, met live optredens van Surinaamse en Antilliaanse bands.

Deze avond was voor het eerst sinds een jaar ook het Exit Café weer geopend. Dit was in allerijl mogelijk gemaakt door de nieuwe eigenaar van de Exit, die ook zelf achter de bar stond. De discotheek is nu de enige grote homozaak die nog gesloten is. De heropening vergt echter eerst een verbouwing van minstens 6 maanden.

Rond 23.00 uur werd het echter dermate druk dat de politie besloot om de Reguliersdwarsstraat "af te hekken", dat wil zeggen dat alle toegangen tot de straat met hekken werden afgesloten. Er mochten toen alleen nog mensen de straat in volgens het principe "one out, one in".

Deze afsluiting was één van de vele, steeds strenger wordende veiligheidseisen die vanuit de gemeente en de politie aan deze feesten worden opgelegd.

Zaterdag 6 augustus

De zaterdag van Gay Pride begon traditiegetrouw met de fameuze botenparade op de Prinsengracht en de Amstel. Net als vorig jaar voer vanuit de Reguliersdwarsstraat alleen een boot mee van heterodiscotheek Jantjes Verjaardag.
Voor de onlangs heropende grote homozaken was het te kort dag om al met een eigen boot mee te doen. Wel was de Havana zichtbaar als sponsor van de Gaymobil-piratenboot:
De Gaymobil boot, gesponsored door de Havana


Vrijwel direct na het einde van de Canal Parade liep de Reguliersdwarsstraat weer vol en was het binnen de kortste keren drukker dan de avond tevoren. Daarom werd de straat al rond 19.00 uur wederom afgesloten. Bij de verschillende toegangshekken ontstonden groepjes wachtende mensen die de straat in wilden. Omdat deze afsluiting voor de meesten onverwacht kwam, leidde dit tot enige irritatie.

Ondertussen was het tegen 20.00 uur weer hard gaan regenen, maar dat mocht, net als vorig jaar, de pret niet drukken. Op muziek van DJ's en met een optreden van Dewi feestten de mensen door alsof er niets aan de hand was! Pas rond 22.00 zou het weer helemaal droog worden.

Ook bij het podium van BLOC en Havana en bij dat van de Reality bar aan de overkant van de Vijzelstraat bleef het onverminderd druk en feestelijk gezellig. De muziek op straat eindigde om 24.00 uur, waarna men nog tot 1.00 uur bij de buitenbars terechtkon en vervolgens binnen in de vele oude en nieuwe bars verder kon feesten.

Voor zover tot nu toe bekend is, deden zich in de Reguliers- dwarsstraat geen noemenswaardige incidenten voor. In de rest van Amsterdam werden echter wel 42 mensen aangehouden, hoofdzakelijk vanwege verstoringen van de openbare orde.

> Foto's van de Gay Pride 2011 street parties

^


Meer nieuwsberichten:

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

- Horeca voorlopig nog maar tot 17.00 uur open + Update

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.