Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 4 oktober 2023

De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap


Enkele maanden geleden verscheen onder de naam De Regulist een nieuwe krant voor en door de LHBTI+-gemeenschap.

De Regulist verschijnt niet alleen digitaal als website (met alle bijbehorende social mediakanalen), maar tevens in een ouderwets gedrukte versie. In die laatste vorm werd de eerste editie van De Regulist in augustus gratis verspreid, al bleek dat niet heel makkelijk aangezien veel horecazaken geen plek meer hebben voor flyers en tijdschriften.

De nieuwe krant is een initiatief van drie jonge mensen, die elkaar in de Reguliersdwarsstraat hebben ontmoet. Zodoende kwamen zij op de naam De Regulist, die net als de straat in het echt een omgeving wil zijn waarin iedereen écht zichzelf kan zijn.

Concreet ontstond het idee toen hoofdredacteur Remzi tijdens zijn studie de opdracht kreeg om een vernieuwend mediaplatform te bedenken voor een doelgroep die nog niet goed bediend wordt door de al bestaande media. Na een brainstorm met zijn partner Declan en goede vriend Matthieu kwam toen het idee om iets voor de LHBTI+-gemeenschap te gaan maken.

Doelstelling van De Regulist is om te schrijven over wat er speelt binnen de LHBTI+-gemeenschap en misconcepties in de gevestigde media aan de kaak te stellen.


De redactie van De Regulist
De redactie van De Regulist in de Reguliersdwarsstraat
v.l.n.r.: Declan, Remzi en Matthieu
(foto: Yvon Groot)


De redactie van De Regulist bestaat momenteel uit drie personen. Hoofdredacteur is Remzi die tijdens zijn stage als algemeen & financieel verslaggever bij De Telegraaf al de nodige journalistieke ervaring heeft opgedaan.

De grafische vormgeving wordt verzorgd door Declan, die De Regulist vanuit zijn ervaring in de grafische wereld van een "strakke, eigentijdse en sexy look" voorziet. Tenslotte amuseert Matthieu de lezers met vlotte pen met grappige en aangrijpende columns.

De komende tijd wil De Regulist elke week de belangrijkste en leukste verhalen vanuit de gemeenschap brengen en in nauwe verbondenheid met de lezers verder groeien in bekendheid.

- Website: www.DeRegulist.nl


Naast De Regulist zijn er ook nog enkele andere initiatieven die hun naam aan de Reguliersdwarsstraat ontlenen, namelijk het muzieklabel RGLRS.RCRDS en het drankmerk Regulier Rose.

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.