English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS
 


4 februari 2018

Ook vergroening in het oostelijke deel van de straat


Afgelopen december is ook in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein, groene beplanting aangebracht.

Op grotere schaal was dit eind 2015 en begin 2016 ook al gebeurd in het westelijke deel van de straat, in het kader van de rebranding onder de naam Secret Village.

De vergroening is in beide gedeeltes van de straat uitgevoerd door de stichting Green City Buzz onder leiding van Tanja van der Knoop.Video-impressie van de vergroening in het oostelijke deel van de Reguliers


In het oostelijke stuk van de Reguliersdwarsstraat is de vergroening wat minder groots aangepakt. Er zijn bijvoorbeeld geen grote blauwe regens en ook geen plantenbakken op straat - in het Secret Village-gedeelte zijn die betaald door de ondernemersvereniging, maar in het oostelijke deel van de straat ontbreekt een dergelijk samenwerkingsverband.


Groen in de Reguliers

Geveltuintje in het oostelijk deel van de straat


Wel zijn er kleine geveltuintjes aangelegd en klimplanten tegen de gevels aangebracht. Overigens niet alleen in de Reguliersdwarsstraat zelf, maar ook in aangrenzende Korte Reguliersdwarsstraat en in de Schapensteeg richting de Reguliersbreestraat:


Groen in de Schapensteeg

Gevelbeplanting in de Schapensteeg


Overdag kan de nieuwe beplanting het vaak wat troosteloos ogende oostelijke deel van de straat een vriendelijker uitstraling geven, wat niet wegneemt dat er zich hier 's avonds en 's nachts nog de nodige problemen voordoen.

Zo ondervonden bewoners overlast van taxi's en motorrijders, waarna er in het weekend een proef kwam die erin resulteerde dat sinds eind 2016 dit deel van de straat na 21.00 uur niet meer voor gemotoriseerd verkeer toegankelijk is.

Door de gedwongen vermindering van het aantal coffeeshops in de stad nam vervolgens het aantal straatdealers aanmerkelijk toe, wat met hardnekkige overlast en gevoelens van onveiligheid gepaard ging.

Daarnaast speelt nog het probleem van de grote aantallen geparkeerde fietsen, die juist in dit stuk van de Reguliers terechtkomen nadat sinds april 2017 het Rembrandtplein fietsvrij werd gemaakt.^


5 reactie(s)


Door DJ Martijn Bosch op 5-02-2018 om 11:24 uur:


Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XDDoor Marie-Jose Grotenhuis op 6-02-2018 om 1:09 uur:


waar is de de sauna? XDDoor Dr Karel van Egten op 6-02-2018 om 1:12 uur:


daar is de de sauna! XDDoor Ellen Wybenga op 11-02-2018 om 1:40 uur:


bom dia thats us hahahahaDoor Gerry The Cat op 18-02-2018 om 0:40 uur:


Eerlijk gezegd kan ik geen minpunt bedenken. Een dikke aanrader dus!
Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Nieuwe website over de Amsterdamse homohoreca

- Pride Amsterdam gevierd met massaal bezochte straatfeesten

- Nieuwe gay bar BLEND geopend!

- Toppers-restaurant is nu tijdelijk Poppers-bar

- Nieuwe maatregelen tegen fietsenoverlast

- 30 jaar Havana herdacht met grote reünie


Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.