Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 30 april 2016

Bewoners klagen over geluidsoverlast in het oostelijk deel van de straat

Onlangs werd hier al gemeld dat in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein, overlast is door (nep)drugsdealers.

Uit een reportage van AT5 blijkt dat bewoners en horeca-ondernemers nu ook klagen over overlast door een niet-aflatende stroom taxi's en het lawaai van groepen motorrijders
Het oostelijk deel van de Reguliersdwarsstraat,
kijkend vanaf de Vijzelstraat richting Rembrandtplein
(klik ter vergroting)


Afvoerputje

Dit maakt het voor gasten niet bepaald aangenaam toeven op de terrassen en voor bewoners, met name die met kinderen, ook niet echt fijn wonen. Al met al betitelen betrokkenen dit deel van de Reguliersdwarsstraat inmiddels als het afvoerputje van de binnenstad.

Inderdaad is dit oostelijke deel van de straat nogal een dode hoek. Al decennialang is hier bijvoorbeeld ook tevergeefs geprobeerd een ondernemersvereniging van de grond te krijgen, die dergelijke praktische problemen had kunnen proberen aan te pakken.


Twee delen

De Reguliersdwarsstraat wordt door de Vijzelstraat in twee stukken gesneden, die allebei een heel verschillend karakter hebben: het westelijke deel is sinds begin jaren '80 uitgegroeid tot een van de meest trendy uitgaansstraten van de stad, zowel voor homo's als voor hetero's.

Het oostelijke deel is daarentegen altijd een beetje rommelig allegaartje gebleven. Onder meer de enorme blinde achtergevel van bioscoop Tuschinski werpt letterlijk een schaduw over dit stuk van de straat.
De achtergevel van Tuschinski


Duvelshoek

Deze tweedeling heeft oude wortels: het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat behoorde van de 17e t/m 19e eeuw tot de zogeheten Duvelshoek, een armoedig volksbuurtje bestaande uit een wirwar van steegjes met piepkleine huisjes, kroegjes en logementen. De Duvelshoek werd in 1917 gesloopt om plaats te maken voor de grote bioscoop van Abraham Tuschinski.

1 reactie(s)

Door Klaas Hamersma op 30-04-2016 om 13:52 uur:

Lijkt me een principiele keuze.

groet! Klaas
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.