Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 17 april 2016

Oostelijk deel van de straat geplaagd door (nep)drugsdealers

Afgelopen vrijdag meldde stadszender AT5 dat de gemeente Amsterdam een campagne is begonnen om toeristen te waarschuwen tegen straatdealers die (gevaarlijke nep)drugs verkopen. Daartoe is onder meer de volgende voorlichtingsvideo gemaakt:
Ook in het oostelijk deel van de Reguliersdwarsstraat, tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein, houden zich steeds vaker dergelijke straatdealers op, die voorbijgangers en toeristen al dan niet echte drugs proberen aan te smeren. Niet alleen is dat confronterend, de dealers gedragen zich niet zelden intimiderend of zelfs agressief.


Dit rustigere stuk van de straat komt uit op het Rembrandtplein, en om de veiligheid in dit gebied te bevorderen is in juli 2015 een proefproject van start gegaan. In dat kader geldt onder meer de oostkant van de Reguliersdwarsstraat op vrijdag- en zaterdagavond tussen 21.00 en 4.00 uur als voetgangersgebied.

Aanvankelijk werd dit gedeelte daartoe pal langs de Vijzelstraat afgezet met hekken, met zogeheten horecahosts erbij om te zorgen dat niemand de straat in rijdt en om toe te zien op de veiligheid. Inmiddels is deze afsluiting echter meer richting Rembrandtplein teruggetrokken tot voorbij het pleintje bij de Korte Reguliersdwarsstraat:

Ook de straatdealers in de Reguliers zijn onder de aandacht van de politie, maar het is kennelijk niet eenvoudig om ze afdoende te bestrijden. Veiligheid van de straat zou ook een taak voor een ondernemersvereniging zijn, maar die ontbreekt in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, sinds met ingang van 2015 een nieuwe BIZ-vereniging voor het Rembrandtplein werd ingesteld.


Straatdealers zijn de laatste paar jaar snel in aantal toegenomen, nadat het aantal coffeeshops op last van de regering in Den Haag verminderd moest worden. Deze zaken kunnen nu de vraag van met name toeristen vaak niet goed meer aan, waardoor illegale dealers hun kans schoon zien om drugs op straat te verkopen.


Update:
Vanaf 22 april kunnen alle omwonenden van het Rembrandtplein overlast melden via een speciale website. Deze is beschikbaar in de nachten van donderdag, vrijdag en zaterdag, van 23.00 uur tot 6.00 uur. Op de overige dagen kan overlast gemeld worden via het telefoonnummer 14020.


- Vice.com: Een Amsterdamse straatdealer vertelt over veertig jaar drugsscene

1 reactie(s)

Door Michael Kersten op 17-04-2016 om 10:25 uur:

Chapeau!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.