Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 3 juni 2024

Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!


De bekende en populaire café-club Soho bestaat 25 jaar en dat wordt deze week maar liefst vier dagen lang gevierd.

Op maandag 10 juni is het precies 25 jaar geleden dat de Soho geopend werd. De vier dagen in aanloop naar die datum worden dan ook groots gevierd en zijn tegelijk de aftrap van een jaar vol festiviteiten.

Van 6 tot en met 9 juni zal het bol staan van spectaculaire optredens en muziek die de rijke geschiedenis van de Soho eer aandoen. Gedurende deze dagen is er een line-up van vele verschillende dragartiesten en DJ's die de afgelopen 25 jaar het podium van de Soho hebben gesierd.

Het jubileumprogramma is als volgt:

- Donderdag 6 juni: de wekelijkse dragnight Tasty Thursday, maar dan extra fabulous! Een feestelijke opening met spectaculaire drag shows van The Giandiva, Vanity Vickers en Tootsi, samen met de legendarische Rob Boskamp achter de DJ-booth.

- Vrijdag 7 juni: Een avond vol verrassingen met DJ Stennis, DJ Morinho en optredens van speciale artiesten uit de afgelopen 25 jaar zoals Saxy Mr. S en MC Sandra.

- Zaterdag 8 juni: Op deze avond gaat de Soho helemaal los met DJ Barry Paf van 100%NL en de fantastische Lim de la Cruz. Om 23:00 uur is er een speciale surprise, dus zorg dat je erbij bent!

- Zondag 9 juni: Een afsluitend feestje met iconische drag artiesten AnyDee AnyTime en Megan Schoonbrood die de gasten verwennen met fantastische shows. Verwacht een mix van nostalgische beats en nieuwe geluiden, gepresenteerd door een line-up van favoriete DJ's: DJ Dennis, Raphaella Brown en Rob Boskamp.

Ook later dit jaar zal het zilveren jubileum nog op allerlei manieren gevierd worden, dus stay tuned!


Korte geschiedenis

De Soho is een van de grootste en bekendste gaycafés van Amsterdam en bevindt zich in een monumentaal pand uit het begin van de 18e eeuw. Aan de grote deuren is nog goed te zien dat het oorspronkelijk fungeerde als koetshuis voor de achterliggende patriciërswoning aan de Herengracht.

In 1982 opende hier een roemruchte heterodiscotheek met de bijzondere naam 36 op de Schaal van Richter. Na de sluiting in 1997 werd de zaak overgenomen door de Groningse horecamagnaat Sjoerd Kooistra die er een volledig nieuw interieur in liet zetten volgens zijn favoriete Engels/Amerikaanse stijl die hij ook in zijn Drie Gezusters-zaken toepaste.Oorspronkelijk fungeerde een echte oude preekstoel als DJ-booth


Op 10 juni 1999 werd de nieuwe zaak feestelijk geopend onder de naam café-pub Soho. Vooral bij jongeren werd de Soho al snel razend populair. Door het laagdrempelige karakter zette menig jongere hier zijn eerste stappen in het homo-uitgaansleven, waarbij ook makkelijk heterovrienden konden meekomen.

Toen in de loop van 2010 het Kooistra-imperium instortte moest ook de Soho dicht, maar de zaak kon in 2011 al weer heropend worden. Na het Exit Café en de Reality Bar is de Soho daarmee de langst bestaande homo-uitgaansgelegenheid van de Reguliersdwarsstraat.

> Nog veel meer over de Soho lees je hier!


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.