Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 3 juni 2015

Voetgangersgebied Reguliersdwarsstraat wordt uitgebreid naar Rembrandtplein + Update

Afgelopen maandag presenteerde de Amsterdamse wethouder voor economische zaken Kajsa Ollongren een plan om overlast door de toegenomen drukte in de stad te verminderen. Hierbij zou onder meer de Reguliersdwarsstraat op vrijdag- en zaterdagavond voetgangersgebied worden.

Bij nader inzien blijkt dit te gaan om een proef om van Rembrandtplein, Thorbeckeplein en de daarop aansluitende Halvemaansteeg en het oostelijk deel van de Reguliersdwarsstraat op vrijdag- en zaterdagavond tussen 21.00 en 4.00 uur een voetgangersgebied te maken. Dit in de periode van 1 juli tot 1 november.
Het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat
kijkend richting RembrandtpleinVoor het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, tussen Koningsplein en Vijzelstraat, zal dit voor zover bekend geen gevolgen hebben. Voor dit deel van de straat geldt namelijk al sinds 2007 een speciale regeling waarbij er van 1 mei t/m 30 september elke avond tussen 19.00 en 7.00 uur geen verkeer mag komen.

Update:
De straatmanager heeft inmiddels laten weten dat er ook voor het westelijk deel van de Reguliers een verruiming van de afsluiting plaatsvindt: deze zal naar verwachting per 1 juli al om 12.00 uur (i.p.v. 19.00 uur) ingaan. Ook wordt momenteel geïnventariseerd welke vorm van fysieke afsluiting het meest effectief zal zijn.


De proef om op de uitgaansavonden van Rembrandtplein en omgeving een voetgangersgebied te maken is volgens het gemeentelijke plan met name bedoeld om fietsers te weren. Daarmee moet het plein "overzichtelijker en minder stresvol" worden.

Gezien de vele toegangen tot het plein is het de vraag hoe realistisch dit plan is. Bezoekers van het westelijke deel van de Reguliers zullen weten dat, ondanks dat tijdens de zomerafsluiting alle verkeer verboden is, fietsers en scooters nog steeds in volle vaart de straat inrijden. Door de paaltjes die het autoverkeer weren, laten zij zich immers niet tegenhouden.
De straatafsluiting ter hoogte van de vroegere HavanaHet komt er dus op aan hoe de afsluiting rond het Rembrandtplein praktisch uitgevoerd en gehandhaafd zal worden - wellicht een goede gelegenheid om tegelijk/gezamelijk dit probleem in het westelijke deel van de Reguliers aan te pakken.


- Het volledige plan Stad in Balans (pdf)

1 reactie(s)

Door Diana Sol op 7-06-2015 om 1:12 uur:

Eerlijk gezegd kan ik geen minpunt bedenken. Een dikke aanrader dus!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.