English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 13 juli 2017 updated

Gay Pride-straatfeest op losse schroeven

Er zijn wederom problemen rondom de Gay Pride in de Reguliersdwarsstraat en net als vorig jaar leidt het weer tot misleidende berichten in de media.

Volgens De Telegraaf heeft burgemeester Van der Laan in een brief aan de gemeenteraad geschreven dat de ondernemers in de Reguliers zich kennelijk niet meer als 'homostraat' wensen te afficheren.

Stadszender AT5 meldt echter dat de burgemeester vindt dat de Reguliersdwarsstraat nog wel steeds dé homostraat van Amsterdam is, en daarom alsnog wil proberen om gezamelijk tot een oplossing te komen.

Update 1: Persbericht van de ondernemersvereniging

Update 2: Gemeente toch akkoord met Gay Pride-straatfeestje!
De Reguliersdwarsstraat tijdens EuroPride 2016

Kosten

Het probleem is dat de gemeente wil dat de ondernemers meebetalen aan de beveiliging en de schoonmaak van de straat, maar dat niet genoeg zaken daar voldoende aan willen bijdragen.

Feit is echter ook dat de gemeente elk jaar hogere eisen aan de beveiliging stelt, waardoor deze kosten zodanig sterk zijn opgelopen dat het voor ondernemers niet meer rendabel is.

Kleiner

Dat was een van de redenen waarom de straat vorig jaar al geen groot evenement meer wilde organiseren, met alle verplichte beveiligers en hekken van dien, maar liever een kleinschalig feestje met open karakter en minder massale drukte had.

Vorig jaar beviel die aanpak goed en de ondernemersvereniging wilde daarom ook dit jaar weer met een kleiner feestje aan de Gay Pride deelnemen - van afstand nemen van het homo-imago is dan ook geen sprake.
EuroPride in de Reguliersdwarsstraat


Verbod

De kosten voor beveiliging bleken echter een breekpunt, waarna de burgemeester nu aan de gemeenteraad liet weten streng te zullen handhaven als er toch een spontaan straatfeest in de straat komt.

Mocht er niet snel overstemming tussen de ondernemers en de gemeente worden bereikt, dan verbiedt de burgemeester buitentaps en versterkte muziek, zal zelfs versiering niet zijn toegestaan en mogen bezoekers niet drinken op straat. Het is dan ook verboden reclame te maken voor een straatfeest tijdens de Pride.

Update 19 juli: Het Parool meldt dat de gesprekken tussen de burgemeester en de ondernemers in de Reguliers nog steeds gaande zijn, maar dat Van der Laan desondanks liet weten dat als de straat zonder vergunning feestelijkheden gaat organiseren, deze niet meteen stilgelegd zullen worden, maar dat de betreffende ondernemers dan wel naderhand een forse boete zullen krijgen.

Update 22 juli: Op de website Gay.nl verscheen een interview met Eward Koning, voorzitter van de ondernemersvereniging, en Rob de Jong, eigenaar van club NYX en het Exit Café, die herhaalden graag een kleinschalig straatfeestje te willen, maar ook dat hen dwars zit dat de gemeente het nu via de pers 'uitvecht' en daarmee de Reguliers in een negatief daglicht zet.


Overigens zal het Caribische straatfeest bij de Reality Bar in het oostelijke deel van de straat wel gewoon doorgaan.


Zie ook de berichten op: Parool.nl - Telegraaf.nl - AT5.nl - Nu.nl - Gaysite.nl - NLtimes.nl

1 reactie(s)

Door Martijn Bosch op 15-07-2017 om 8:08 uur:

een parel van wereldklasse! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

- Eerste flagshipstore van MR. Riegillio geopend

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.