English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 25 juli 2017

Gemeente toch akkoord met Gay Pride-straatfeestje!

Nadat er aanvankelijk een conflict was tussen de gemeente en de horeca-ondernemers in de Reguliersdwarsstraat is nu overeengekomen dat er tijdens de komende Gay Pride toch een kleinschalig straatfeest mag plaatsvinden rondom de bekende homozaken.
EuroPride 2016 in de Reguliersdwarsstraat


Vorige week ging de gemeente, een aantal horecaondernemers en stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) al met elkaar in gesprek om tot een oplossing te komen. Die kwam er toen niet.


Overeenstemming

Tijdens een nieuw gesprek gisteren in de ambtswoning van de burgemeester zijn er wel afspraken gemaakt over de noodzakelijk geachte veiligheidsmaatregelen en de financiële bijdragen van de ondernemers daaraan. Zij zullen nu dan ook onder de zogeheten parapluvergunning van de stichting AGP vallen.

Concreet betekent dit dat er op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus een kleinschalig straatfeest georganiseerd zal worden, zonder buitenpodia of optredens - geheel zoals tijdens de EuroPride van vorig jaar, toen eigenlijk iedereen de meer relaxte sfeer, de minder grote drukte en het open karakter waardeerde.


Homostraat

Eerder had burgemeester Van der Laan in een brief aan de gemeenteraad ook geschreven dat de ondernemers in de Reguliersdwarsstraat zich niet meer als homostraat zouden willen afficheren.

Dat veroorzaakte veel ophef, onbegrip en negatieve publiciteit voor de straat, maar de burgemeester heeft nu laten weten dat het hierbij om een misverstand ging.

Het bestuur van de ondernemersvereniging had toen direct al een persbericht laten uitgaan, waarin stellig wordt ontkend dat de straat van haar homokarakter af wil.

Naast het hierboven besproken straatfeestje in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat is er uiteraard ook nog de Caribische Street Party bij de Reality Bar aan de oostkant van de straat.


2 reactie(s)

Door Ellen Wybenga op 27-07-2017 om 1:14 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XDDoor Klaas Hamersma op 2-08-2017 om 1:05 uur:

I wants two partee!! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

- Eerste flagshipstore van MR. Riegillio geopend

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.