Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 18 juli 2015

Bar Ludwig omgebouwd tot A l'Elephant du Congo

Sinds gisteren, vrijdag 17 juli, is Bar Ludwig aan de Reguliersdwarsstraat 37 omgedoopt tot A l'Elephant du Congo en wordt de zaak door de befaamde horeca-ontwerper Casper Reinders van een geheel nieuw interieur voorzien.

Het voorste gedeelte is aangekleed met ruwhouten betimmeringen en wandbekleding van lichtgrijs geschilderd hennep. De indeling is wel hetzelfde gebleven. Het achterste deel heeft rode wanden en is weer voorzien van dezelfde klassieke stoelen als toen dit nog Ludwig II was, maar leek nog niet helemaal af.
Voorste deel van A l'Elephant du Congo
(klik ter vergroting)


De sfeer van het voorste deel doet denken aan een Western saloon, maar dan aangevuld met interieurdecoraties van zeer uiteenlopende herkomst, zoals bijvoorbeeld anatomische platen en katholieke grafkruisen. Ook staan er een manshoog houten pinakel en een antieke staande klok.

Casper Reinders richtte A l'Elephant du Congo wederom samen met zijn compagnon Thijs Murre in, niet volgens een bepaald thema maar door elementen te combineren die naar hun gevoel goed bij elkaar passen, mits ze maar origineel en authentiek zijn.
Interieur van A l'Elephant du Congo
(klik ter vergroting)


De wel zeer exotische nieuwe naam van de zaak is overigens afkomstig van een Joodse handelaar in ivoor en schildpadschilden, die begin 20e eeuw in Parijs gevestigd was. Diens antieke uithangbord uit ca. 1925 hangt nu achter de voorste bar:
De voorste bar van A l'Elephant du Congo
(klik ter vergroting)


De officiële opening van A l'Elephant du Congo is naar verwachting op 1 september. Dan wordt dit ook de nieuwe vaste stek van de Club Party Girls, die nu in Chapter21 en in Reinders' club Jimmy Woo draaien.


Voorgangers

A l'Elephant du Congo wordt de derde nieuwe zaak in dit pand in vier jaar. De huidige bar Ludwig opende in mei 2012 zijn deuren en was de opvolger van Ludwig II. Deze laatste was door Casper Reinders in juli 2011 geopend als een high-end gay bar, die echter veel te exclusief bleek en het maar krap 10 maanden volhield.
De logo's van de laatste April, Ludwig Zwei,
Bar Ludwig en A l'Elephant du Congo


Veruit het langst op deze horecalocatie gevestigd was het gay café April, dat al direct na de opening in 1981 wereldberoemd werd. In de zomer van 2010 werd de zaak gesloten als gevolg van de ineenstorting van het Kooistra-imperium, maar nog altijd wordt de April door menigeen node gemist.

Net een jaar voor de sluiting was de April door eigenaar Sjoerd Kooistra nog voorzien van gloednieuw interieur. De Reguliersdwarsstraat stond dan ook helemaal vol om deze destijds langverwachte heropening op 16 juli 2009 bij te wonen:(klik ter vergroting)

Bijna op de dag af 6 jaar later werd gisteren A l'Elephant du Congo geopend. Ook nu stond de straat bijna weer net zo vol als in 2009, zij het dat veel mensen dit keer voor de gelijktijdig plaatsvindende halfjaarlijkse borrel van het muziekagentschap MassiveMusic waren gekomen.

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.