Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 13 april 2012 23.15 uur:

Geen 24-uurslocatie voor de Reguliers

Gistermiddag heeft de commissie Algemene Zaken van de Amsterdamse gemeenteraad gesproken over de specifieke locaties voor de nieuwe 24-uursvergunningen. Zoals eerder al bleek uit het voorstel van het stadsbestuur komt de Reguliersdwarsstraat hier niet voor in aanmerking.

Vorig jaar was aanvankelijk het plan om 10 nieuwe 24-uursvergunningen te vergeven en werd ook het idee voorgesteld om tenminste 1 daarvan voor een gay club te bestemmen. Mogelijk had zelfs de Exit in de Reguliersdwarsstraat daarvoor in aanmerking kunnen komen, wat dan niet alleen een impuls voor de Amsterdamse gay scene, maar ook voor de straat zelf had kunnen zijn.Kaart met de voorgestelde 24-uurslocaties
(klik erop voor een vergroting in PDF)

Later werd echter besloten dat slechts 3 van de 10 locaties een disco/club voor dansfeesten mogen worden, dit om teveel concurrentie voor de bestaande clubs in het centrum te voorkomen. Om die reden werd tevens besloten dat horecazaken op en rond Rembrandtplein en Leidseplein in plaats van nu 5 keer per jaar, voortaan 12 keer per jaar een afterparty mogen organisaren.

Dit geldt naar verwachting ook voor zaken in de Reguliersdwarsstraat. De verruiming voor afterparties is echter alleen bedoeld voor horecalocaties met een avond- of nachtvergunning. Dat betekent dat Ludwig, EVE en 't Dwarsliggertje hier niet voor in aanmerking komen. De overige bars zouden waarschijnlijk vanaf juli dus wel 1 keer per maand een afterparty tot in de ochtend kunnen gaan houden.

Dat de Exit niet in aanmerking is gekomen voor een 24-uursvergunning zal voornamelijk het gevolg zijn van het nu sterk gereduceerde aantal dansclublocaties en het feit dat deze in de binnenstad ligt, waar de gemeente absoluut geen kans op uitbreiding van overlast wil toestaan. Daarnaast zou er ook geen echte toegevoegde waarde voor de gay scene meer zijn als de eigenaar er een meer heterogerichte club van wil maken.

Naast de 3 dansclublocaties, zouden de overige 24-uurslocaties ingevuld kunnen worden als restaurant, bioscoop, theater e.d. De vraag is echter hoe realistisch dat is, aangezien de locaties, om overlast uit te sluiten, ver buiten het centrum liggen. De niet-dance invullingen veroorzaken echter veel minder overlast dan een club en zouden daarom best meer richting het centrum kunnen, waar er ook de meeste behoefte aan is.

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.