English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


30 november 2011 23.30u:

Amsterdamse gemeenteraad maakt 24-uursuitgaan mogelijk

Eerder vanavond heeft de Amsterdamse gemeenteraad ingestemd met enkele voorstellen om 24-uursuitgaan in de stad mogelijk te maken. Plannen voor vrije sluitingstijden voor de gehele horeca zijn hiermee van de baan.

De vergadering van vandaag was het sluitstuk van een traject dat een jaar lang heeft geduurd en dat na beraad in het stadsdeel centrum ook maar liefst drie keer in de voorbereidende commissie is besproken.

24-uurslocaties

Het oorspronkelijke plan van burgemeester Van der Laan om 10 nieuwe locaties buiten het centrum een algehele 24-uursvergunning te verlenen is inmiddels aangepast.

Met name omdat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bang was voor oneerlijke concurrentie ten opzichte van de bestaande clubs in het centrum, is nu besloten dat maximaal 3 van de 10 nieuwe locaties als discotheek mogen fungeren en alszodanig dance feesten mogen programmeren. De overige locaties zullen dan een functie kunnen krijgen als 24-uurs bioscoop, restaurant, museum e.d.

Welke locaties hiervoor in aanmerking komen zal de burgemeester bepalen samen met enkele adviseurs, waaronder Ton Poppes van KHN en nachtburgemeester Isis van der Wel.
Aanvragen hiervoor kunnen naar verluid tot eind februari worden ingediend. Naar verwachting zal dan de eerste 24-uurslocatie in juli komend jaar open kunnen gaan.

After Parties

Een andere verruiming is de verhoging van het aantal ontheffingen voor een zogeheten after party. Deze mag nu 5 keer per jaar worden aangevraagd, maar voor zaken op het Rembrandtplein en het Leidseplein wordt dit aantal verhoogd naar 12 per jaar.

Daardoor kunnen deze zaken voortaan 1 dag per maand 24 uur lang open blijven. Wel moet hiervoor een rooster komen, dat is afgestemd op de beschikbare politie-capaciteit. Ook deze maatregel zal naar verwachting medio volgend jaar ingaan.

Snackbars e.d.

Voor snackbars, shoarma- en broodjeszaken loopt al sinds ruim 10 jaar een proef waarbij deze in het weekend tot 6.00 uur open mogen blijven.

Omdat zich na sluitingstijd van de bars en clubs op die plekken veel dronken mensen verzamelen, met alle gevolgen van dien, wilde de burgemeester deze proef beeindigen en de sluitingstijd dus weer terugbrengen tot 4.00 uur.

De gemeenteraad ging daarmee akkoord, maar alleen voor de snackbars e.d. op de beide uitgaanspleinen. Daarbuiten mogen dit soort zaken dus nog wel gewoon tot 6.00 uur open blijven.


Update:
Zoals inmiddels duidelijk geworden is, valt de Reguliersdwarsstraat buiten de bovenstaande regelingen voor de beide grote uitgaanspleinen. Wel zullen discotheek Jantjes Verjaardag en de opvolger van de Exit gebruik mogen gaan maken van de mogelijkheid van 12 after parties per jaar.


- Eerder bericht op Parool.nl

- Een kritisch beoordeling: Nieuwsbrief Belangenvereniging Leidsebuurt (PDF)^


Meer nieuwsberichten:

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

- Horeca voorlopig nog maar tot 17.00 uur open + Update

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.