English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS26 februari 2012 22.45 uur:

Grote Regulierszaken hopen op meer hetero's

Ruim een half jaar na de gezamelijke heropening van drie grote bars in de Reguliersdwarsstraat, maakt het tijdschrift Nieuwe Revu deze week eerstmaals een balans op. Het blad constateert dat veel homo's wegblijven en dat de grote bars daarom nu op zoek zijn naar meer hetero's.


Soho, Taboo en het Exit Caf zijn echter nog wel degelijk goed gevuld met homo's, maar in Ludwig en EVE blijven de bezoekersaantallen achter bij de verwachtingen. Havana is vorige maand zelfs al weer gesloten en zal zich in een nieuwe vorm hoofdzakelijk op een heteropubliek gaan richten.

De eigenaren van Havana, EVE en Exit denken dat de Reguliersdwarsstraat als "hardcore gay straat" verleden tijd is. Ook de eigenaar van Ludwig, Casper Reinders, laat weten dat zijn zaak zich nu vooral richt op hippe kids, zowel gay als hetero.

De journalist van Nieuwe Revu ontwaart in Ludwig vooral heterojongens en -meiden. Een aanwezige homo suggereert echter: "alle mannen hier lijken hetero, maar zijn diep van binnen gay" en signaleert daarmee een trend waarbij mensen hun seksuele voorkeur niet meer op uiterlijke wijze laten zien.

Valse start

Aanvankelijk was Ludwig wel op een homopubliek gericht, maar daar bleek te weinig animo voor en Reinders spreekt wat dat betreft dan ook van een valse start.

Wat het artikel echter niet vermeld is dat die valse start vorig jaar begon met een reeks ongelukkige incidenten: het hek met de doorbitch bij Ludwig, de besloten openingsfeestjes bij Ludwig en EVE op 21 juli en de afhekking van de straat tijdens Gay Pride. Hierdoor voelden veel trouwe bezoekers zich niet meer welkom in hun eigen straat.

In de maanden daarna werd vervolgens niets gedaan om dat gevoel weer weg te nemen. Ook een hernieuwde promotie of gezamelijke activiteiten om de Reguliers weer op de kaart te zetten bleven uit, ondanks de speciaal daartoe opgerichte ondernemersvereniging.

Nieuwe Exit

Menigeen hoopt nog dat de nieuwe Exit dan wel weer een nieuwe impuls voor het homoleven zou kunnen betekenen. Deze hoop lijkt vergeefs, want in Nieuwe Revu liet eigenaar Rob de Jong weten dat hij van de Exit geen homodisco meer wil maken: "Een pure gay-club is niet meer van deze tijd. De nieuwe club Exit wordt gay-minded en laagdrempelig voor hetero's".

Of de darkroom terugkeert is eveneens onzeker, de eigenaar denkt eerder aan een loungeruimte met gedimd licht waarbij hij dan in het midden laat wat daar wel en niet mag gebeuren. De club zal in elk geval een volledig nieuw interieur en ook een nieuwe naam krijgen. De opening staat voorlopig gepland voor eind juli.

Gay Destination

Dit betekent dat Amsterdam voortaan dus geen grotere homodiscotheek voor een mainstream publiek meer zal hebben. Afgezien van het kleine trendy Roque en de fetish-gerichte clubs Fuxxx en Church elders in de stad, zal men voor een avondje dansen dus aangewezen zijn op reguliere feesten.

Wat de Reguliersdwarsstraat betreft zal de komende tijd moeten blijken of de straat zich nog als het vlaggeschip van de Amsterdamse gay scene zal kunnen presenteren, of dat haar positie zal moeten worden bijgesteld, net zoals de gemeente onlangs haar ambitie van een Gay Capital naar een Gay Destination terugschroefde.

UPDATE 24-4-2012:
Inmiddels heeft de eigenaar van de Exit laten weten dat hij er wel degelijk een gay club van wil maken > Lees meer


^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Nieuwe straatverlichting om overlast tegen te gaan

- Nieuwe straatmanager stelt zich voor

- Ook vergroening in het oostelijke deel van de straat

- Gay dinnershow-restaurant BurlesQue officieel geopend

- Groot aantal zaken (tijdelijk) weg uit de straat + Update

- Duurzame dingen in Secret Village

- Rose's Cantina is omgevormd tot Roses by SAL

- Twee zoenende vrouwen mishandeld na IDFA-feestje


Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 - Disclaimer/Cookies - Contact
Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 / Contact
.