Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


Café-bar April

 


Voorgeschiedenis      Naam & Logo      Interieur

Mensen     Feesten     Homepage

Sluiting     Links

Homepage

Samen met de Exit kreeg de April in 2001 zijn eerste website onder het gezamelijke adres www.april-exit.com. Deze site was gemaakt door de toenmalige Kooistrapachter Mark Schröder en was nog lange tijd via het Internet Archive beschikbaar, maar werd helaas in 2008 verwijderd. april-exit.com was eenvoudig van opzet, maar gaf met veel oude foto's toch een mooi tijdsbeeld:De eerste website van April en Exit uit 2001


Op de bovenstaande site werd nog The Duke aangekondigd, maar die werd geen succes en al vrij snel weer omgevormd tot het Exit Café. In januari 2003 kon men toen via www.april-exit.com doorklikken naar nieuwe websites voor de Exit, de April en het Exit Café.

Dit waren modern en professioneel vormgegeven sites, ontworpen door dmmd.nl en voorzien van onderdelen met foto's, links, posters, DJ's en CD's en sponsors. Ook was er een uitgebreide uitleg van alle verschillende happy hours: de "Bubble", het "Double Bubble" en de "Shuffle Bubble":De website van de April uit begin 2003
Klik er op om de site te bezoeken!


Eind 2003 kreeg de April al weer een nieuwe website, deze keer onder een eigen domeinnaam: www.cafeapril.nl. Deze site was uitgevoerd in dezelfde stijl als die van de Exit en de Soho en was net als deze gekoppeld aan de portaalsite Reguliersdwars.nl. Al deze sites waren ontworpen door Media Concepts uit Amsterdam:De website van de April uit 2003
Klik erop voor een vergroting
(ontwerp: www.mediaconcepts.nl)


Eén van de nummers die als achtergrondmuziek van bovengenoemde sites fungeerde, was de soundtrack van het vaak als nogal "fout" bestempelde nummer You're My Heart, You're My Soul van het Duitse popduo Modern Talking.

Begin 2005 kwam er wederom een nieuwe homepage voor de April, nog steeds voorzien van de kenmerkende verkeerslichten die aangaven welk onderdeel van de zaak geopend was, maar deze keer ook voorzien van een flash-animatie van de draaiende bar. Het ontwerp was wederom van Media Concepts:De homepage van de April uit 2005
Klik erop voor een vergroting
(ontwerp: www.mediaconcepts.nl)


Onder een nieuwe pachter kreeg de April, net als de Exit en de Soho, in de zomer van 2006 weer een nieuwe website, deze keer gemaakt door Avitus Webdesign uit Groningen. Als achtergrondmuziek kwam het nummer April Love van Pat Boone terug, dat al in de beginjaren als sluitlied van de April fungeerde.

Bovendien werden in 2006 nieuwe domeinnamen geregistreerd: www.cafeapril.com en www.cafeapril.eu, waarbij die laatste het 'officiële' webadres van de April werd:De homepage van de April uit 2006
Klik erop voor een vergroting
(ontwerp: www.avitus.nl)


Na de voorlopige sluiting van de April in januari 2008 bleef deze homepage nog tot eind april van dat jaar in de lucht. De andere Kooistra-zaken kregen toen nieuwe homepages, gekoppeld aan een nieuwe portaalsite onder het adres Reguliersonline.nl.

Op een gegeven moment kwam er wel de aankondiging dat de heropening van de April op 16 juli 2009 zou gaan plaatsvinden. Een nieuwe homepage kwam er echter niet van, waardoor mensen meer dan een half jaar later nog steeds lazen: Cafe April is under construction.

Aanvankelijk iets beter bijgehouden werd de Facebook-groep voor de nieuwe April, die in de zomer van 2009 werd gestart. De oorspronkelijk internationale netwerksite Facebook werd in dat jaar ook in Nederland snel populair.


Offline

De homepage van de April ging volledig uit de lucht op 28 juni 2010. Dat was een dag nadat eigenaar en horecamagnaat Sjoerd Kooistra een eind aan zijn leven maakte als gevolg van een groot conflict met bierbrouwer Heineken.

Tegenwoordig is onder het domein www.cafeapril.eu een pagina te zien met een doorverwijzing naar de nieuwe website van Bar Ludwig, de opvolger van de April.

> vervolg: Sluiting


Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.