Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


11 februari 2011:

Resultaten van de grote Reguliersdwarsstraat-enquête

Homo's willen een vernieuwende en gevarieerde Reguliers terug - dat is de belangrijkste conclusie uit een onlangs uitgevoerde enquête die door meer dan 1000 mensen is ingevuld. Volgens initiatiefnemer Peter Koop blijkt hieruit dat de betrokkenheid bij de Reguliersdwarsstraat nog altijd zeer groot is.

Uit de enquête blijkt dat 88% van de bezoekers hoofdzakelijk naar de Reguliersdwarsstraat kwam voor de mooie en hippe homozaken, zoals April, Soho, ARC en Exit, met hun open, laagdrempelige en internationale karakter.

Meest favoriete homozaak is met 41% de April, gevolgd door de Soho, de ARC, discotheek Exit en het Exit Café. Opmerkelijk is dat de oude Havana (1989-2002) nog altijd door 23% van de mensen als favoriet wordt aangeduid.
Maar liefst 92% van de respondenten wil dat deze zaken in de Reguliers zo snel mogelijk weer open gaan, of, nog liever, dat er een geheel nieuwe homozaak komt.

De bezoekers willen vooral vernieuwing en diversiteit: verschillende muziek- en interieurstijlen, een gevarieerd publiek en naast homobars bijvoorbeeld een hippe koffiebar en meer terrasjes om de straat ook overdag aantrekkelijk te maken.

Hoewel driekwart van de respondenten de straat nu als "vergane glorie" betitelt, vindt nog altijd 57% dat Amsterdam als Gay Capital niet zonder de Reguliersdwarsstraat kan.

Politiek

Volgens Vera Bergkamp, raadslid voor D66 in het stadsdeel Centrum, zijn de conclusies duidelijk. "Het gaat niet goed, maar het is nog niet te laat. Er is nog steeds veel behoefte aan een uitgaansstraat als de Reguliersdwarsstraat. Zo worden de straatfeesten met Koninginnedag en de Gay Pride nog altijd goed bezocht."

De gemeente heeft hier ook een belangrijke taak: "Ondernemers en bezoekers weten eigenlijk niet wat er nu gaat gebeuren met de straat. Hoe gaat het bijvoorbeeld nu met de voormalige Kooistrazaken?
Het zou mooi zijn als de Gemeente wat meer openheid van zaken geeft en ook met een duidelijke visie komt over wat zij wil met Amsterdam als Gay Capital"
, aldus Bergkamp.

Presentatie

De resultaten van de Reguliersdwarsstraat-enquête worden op vrijdagmiddag 11 februari om 13.00 uur door Vera Bergkamp (D66) en Peter Koop (Reguliers.net) aangeboden aan wethouder Carolien Gehrels van economische zaken. Zij zal dan ook ingaan op de enquêteresultaten en op de toekomst van de Reguliersdwarsstraat.

> Verslag van de Presentatie van de Reguliers-enquête


> Het volledige enquêteverslag:
Uitgaan in de Reguliersdwarsstraat (pdf)

- Bijlage I:
De cijfers van de Nederlandstalige versie (pdf)

- Bijlage II:
De cijfers van de Engelstalige versie (pdf)

- Bijlage III:
De opmerkingen bij beide versies (pdf)

-----

- Reportage op AT5.nl

- Berichten op GayKrant.nl, GaySite.nl, GayNews.nl, Gay.blog.nl, KamKrant.nl, D66AmsterdamCentrum.nl en MissetHoreca.nl
Meer nieuwsberichten:

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.