Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 5 augustus 2020

De Taboo Bar bestaat 10 jaar!

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat de Taboo Bar geopend werd. De zaak opende toen bijna alle homohoreca in de Reguliersdwarsstraat dicht was en werd al snel het populairste homocafé van de straat.De opening van de Taboo Bar op 5 augustus 2010


De Taboo Bar opende op 5 augustus 2010 - de donderdagavond voorafgaande aan de Gay Pride van dat jaar - en kwam als een redding voor de Reguliers als homo-uitgaansstraat.

Eerder dat jaar waren namelijk als gevolg van de ineenstorting van het horeca-imperium van Sjoerd Kooistra homodiscotheek Exit, het Exit Café en het beroemde gay café April gesloten.

Een maand later, in september 2010, werden ook de ARC en de Soho gedwongen hun deuren te sluiten, waarna Taboo tijdens de ijzige winter van 2010 de enig overgebleven homobar van de straat was.

De zaak werd daarmee als vanzelf de "homohuiskamer" van de Reguliersdwarsstraat, die zich mede onderscheidde door het vriendelijke personeel, iets dat voorheen in de Regulierszaken notoir zeldzaam was.

Ook zette Taboo de populairste traditie van de oude April voort: het wekelijkse dubbele Happy Hour op zondag, met twee drankjes voor de prijs van één.10 jaar Taboo Bar


Trekt het Happy Hour vooral de oude garde van de straat, later op de avond is Taboo net zo goed populair bij jongeren, en dit alles in een mix van homo's en hetero's, jong en oud, amsterdammers en toeristen.

Eveneens al jarenlang succesvol is de Fabulous Cocktail Night op de woensdagavond, met hilarische optredens van de mooiste drag queens, zowel oude vertrouwde namen als aanstormend nieuw talent.

In maart 2018 kreeg de Taboo Bar er zelfs een zusje bij in de vorm van de Taboo Kantine. Deze opende pal naast de Taboo (waar voorheen Huf zat) en biedt naast snacks ook meer ruimte voor optredens en een gecombineerd terras.


Vanwege de strenge coronamaatregelen kan het jubileum van Taboo momenteel helaas niet gevierd worden.


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.