Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 5 augustus 2019

Pride Amsterdam gevierd met massaal bezochte straatfeesten

Afgelopen weekend is de Amsterdamse Pride in de Reguliersdwarsstraat gevierd met twee grote straatfeesten, massaal bezocht en met een fantastische sfeer.
Straatfeest in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat
(klik ter vergroting)


Vrijdag

Het westelijke deel van de straat, dat sinds 2016 word gepromoot onder de naam Secret Village, was al sinds het begin van de Pride-week uitbundig versierd, dit jaar voor het eerst met honderden kleine regenboogvlaggetjes in plaats van ballonnenslingers.

Deze vlaggetjes zijn een stuk duurzamer en milieuvriendelijker dan de ballonnen, die vaak al na een paar dagen verschrompeld waren.
Regenboogvlaggetjes in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat
(klik ter vergroting)


Voor het straatfeest was er net als met Koningsdag een podium annex grote buitenbar gebouwd naast het pleintje van de Geelvinckssteeg - een goede locatie want hierdoor bleven de bezoekers goed gespreid over de straat.

De artiesten en DJ's werden gehost door de befaamde drag queen Nickie Nicole, die ooit doorbrak in het vroegere danscafé Havana, dat precies 30 jaar geleden geopend werd. Ook nu praatte ze alles op haar zo kenmerkende manier aan elkaar:Nickie Nicole introduceert DJ Rob Boskamp tijdens de
Reguliers Street Party op vrijdag 2 augustus 2019


Het straatfeest op de vrijdagavond begon om 19.00 uur en werd zoals gebruikelijk pas geleidelijk aan drukker. Toch werd het niet zodanig druk dat de toegangen afgesloten moesten worden en bleef het feest de hele avond vrij toegankelijk.


Zaterdag

Op zaterdag was 's middags eerst de beroemde botenparade. Bij mooi, droog en niet te heet zomerweer was dit waarschijnlijk een van de drukst bezochte edities ooit. Vanuit de Amsterdamse homohoreca voer dit jaar echter alleen café Montmartre uit de Halvemaansteeg mee.

> Zie ook: Vroegere Reguliersboten in de Canal Parade

Na afloop van de Canal Parade was het in de binnenstad bijzonder druk en zaten de straatfeesten in een mum van tijd bomvol, ondanks dat er sinds vorig jaar extra locaties zijn bijgekomen. Tegen 20.00 uur riep de Pride-organisatie dan ook op om niet meer naar de stad te komen omdat alle feesten vol zaten.
Ook het straatfeest in de Reguliersdwarsstraat is vol
(klik ter vergroting)


Dat gold ook voor het straatfeest in de Secret Village van de Reguliersdwarsstraat, dat na het bereiken van het maximaal aantal bezoekers alleen nog via de Vijzelstraat toegankelijk was. Daarbij werden er evenveel bezoekers binnen gelaten als er uit gingen.

Ondanks de drukte bleef de sfeer de hele avond uitstekend, wat in eerdere jaren weleens anders wanneer heterobezoekers dronken raakten.

Bij het Caribische streetfeest in het oostelijke deel van de straat was ook dit jaar veel Latijns-Amerikaanse live-muziek met dansers en DJ's als Jasmine Perez. Ook hier leek het zo druk als nooit tevoren en was er op en rond het pleintje bij het podium geen doorkomen meer aan.Video-impressie van het Caribische straatfeest in het
oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat


Zondag

Pride Amsterdam 2019 werd op zondag afgesloten met een groot slotfeest op de Dam, waar onder meer MC Miss Bunty, Coby van Dam, mannenkoor Manoeuvre, Trinxx en DJ Darling Peter optraden. Sterartiesten waren Conchita Wurst en Netta Barzilai, die in 2014, resp. 2018 het Eurovisie Songfestival wonnen.

In de Reguliersdwarsstraat was geen straatfeest meer, maar desondanks kwam het rond de homozaken wel weer helemaal vol te staan, in onvervalste Pride-sfeer.

Onder de bezoekers was ook Stacy Lentz, die in 2007 samen met horeca-ondernemer Kurt Kelly de beroemde homobar Stonewall Inn in New York weer heropende. Zij was eerder deze week te gast bij Pride TV van de lokale omroep Salto:Pride TV met Amber Vineyard, Victoria Cruz en Stacy Lentz


> Lees ook: Geschiedenis van de Gay Pride


1 reactie(s)

Door DJ Jacuzzi Martijn Bosch op 9-08-2019 om 8:32 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.