English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 19 september 2015

Binnenkort maatregelen om de straat aantrekkelijker te maken

Eerder gemaakte plannen om de Reguliersdwarsstraat nog aantrekkelijker te maken als uitgaansgebied worden binnenkort gevolgd door concrete daden.

Een en ander vindt plaats binnen het meerjarenplan met als doel om na vijf jaar een met veel groen aangekleed, openminded en tolerant winkel- en uitgaansgebied met nationale en internationale uitstraling te zijn.
Artist's impression van het plan voor de Reguliersdwarsstraat
(klik voor een vergroting)De groene aankleding zal aansluiten bij het toenemend centraal stellen van de voetganger in de binnenstad. Voor het bestaande avond- en nachtpubliek zal de straat veiliger worden gemaakt door een fysieke afsluiting en street hosts; voor overdag is het doel om meer bezoekers vanaf de Bloemenmarkt, het Koningsplein en de Vijzelstraat aan te trekken.


Straatafsluiting

Om de Reguliersdwarsstraat nog aantrekkelijker te maken voor voetgangers en terrasbezoekers, zullen er eindelijk concrete maatregelen worden genomen om de straatafsluiting te handhaven.

Officieel is de straat tussen 12.00 en 7.00 uur al verboden voor alle verkeer, maar desondanks rijden fietsers, scooters en motors vaak nog gewoon door.

Om daar een einde aan te maken zal binnenkort als proef de straat bij La Cage en bij Snappers fysiek worden afgesloten door middel van hekjes, geflankeerd door boombakken, die worden voorzien van graffiti-streetart.
De huidige afsluiting ter hoogte van de vroegere HavanaStreet hosts

Vanaf 16 oktober zullen in de Reguliersdwarsstraat street hosts actief zijn. Het gaat hierbij om een proef van vier weken, waarin twee man in de straat aanwezig zullen zijn, onder meer als gastheer en om toezicht te houden op het handhaven van de straatafsluiting.

Ook zullen zij toezien op de veiligheid en zo eventueel ook anti-homogeweld kunnen voorkomen. De street hosts zijn allochtone jongeren die speciaal hiervoor een opleiding krijgen, een methode die eerder al in zowel stadsdeel West als stadsdeel Oost succesvol was.


Tafel der Saamhorigheid

En last, but not least zal vanaf half oktober t/m april 2016 de zogeheten Tafel der Saamhorigheid in de Reguliersdwarsstraat komen. Dit is een reusachtige houten tafel met twee stoelen, vijf keer zo groot als normaal, die op het pleintje ter hoogte van restaurant-bar La Cage zal staan.

De Tafel der Saamhorigheid werd in opdracht van het Comité 4 & 5 mei gebouwd door Stadshout. Hij is gemaakt van hout van bomen uit alle delen van de stad en heeft sinds 2013 jaarlijks op 5 mei op de Dam gestaan en vervolgens elk jaar in een ander stadsdeel. Zo stond hij eerder in het Westerpark en bij de pont in Noord.
De Tafel der Saamhorigheid op de DamNu komt hij dus in de Reguliersdwarsstraat, waar hij als blikvanger voor de donkere dagen mooi wordt uitgelicht en symbool staat voor de Reguliers als huiskamer van de homogemeenschap en als plek waar de meest uiteenlopende mensen uit de stad, het land en de wereld samenkomen.

De verwachting is dat medio oktober, in de week van het Amsterdam Dance Event (ADE), de straatafsluiting gerealiseerd is, de boombakken er staan, de straathosts aanwezig zijn en de Tafel der Saamhorigheid staat opgesteld.


Update:
Door problemen met de vergunning zal de Tafel der Saamhorigheid naar verwachting medio november geplaatst worden.


-----

In navolging van andere steden, is besloten dat ook in Amsterdam een regenboog-zebrapad zal komen, vooralsnog niet in het centrum, maar bij Meer en Vaart aan de Sloterplas in het stadsdeel Nieuw-West. Het is bedoeld om aandacht te vragen voor homo-acceptatie.

1 reactie(s)

Door Alexander Dammers op 26-11-2015 om 0:52 uur:

Topstraat, gaat helemaal goedkomen! Absoluut! Super!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- Live Songfestival kijken in de gaycafés

- Koningsnacht en Koningsdag weer massaal gevierd

- Lesbische bar B'Femme feestelijk geopend

- Op 9 april opent de lesbische bar B'Femme!

- De wegwerkzaamheden zijn weer hervat

- Veilig uitgaan met Dress & Dance

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.