Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 6 februari 2014 22.36 uur:

Ambitieuze toekomstplannen voor de straat
Bij de start van dit nieuwe jaar wordt door het bestuur van de Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat (OV RGLRS) vol goede moed, plannen en energie naar de toekomst van de straat gekeken. De voorzitter en het bestuur hebben daarover het volgende te vertellen:

Het bestuur van de OV RGLRS kijkt tevreden terug op 2013. In het opstartjaar is er een actieplan voor de straat geschreven met als centrale doelstelling om van RGLRS op de middellange termijn een autovrij flaneergebied te maken. Als het aan ons ligt wordt de Reguliersdwarsstraat hét flaneergebied van Amsterdam.

Schoon, heel, veilig en fraai aangekleed zijn daarbij onze belangrijkste thema's. De fysieke afsluiting van het middenstuk van de straat (tussen de parkeergarages bij Dvars en de voormalige Havana) voor gemotoriseerd verkeer tussen 12.00 en 06.00 uur is daarbij een belangrijke voorwaarde.
Artist's impression van het uiteindelijke resultaat
van het plan voor de Reguliersdwarsstraat
(klik voor een vergroting)We willen toegroeien naar een zogeheten Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) om zodoende ook echt invulling te kunnen gaan geven aan het Actieplan wat er voor de straat is opgesteld. Een BIZ is een speciale constructie om het investeren in een aantrekkelijke en veilige straat mogelijk te maken, zódanig dat alle ondernemers in de zone er aan meebetalen.

Verder is Jeroen van Ham van cocktailbar Dvars bezig om met meerdere kunstacademies de aankleding van de straat ook echt vorm te geven. Bijvoorbeeld in de vorm van objecten voor Koningsdag, de Gay Pride, de Kersttijd en andere speciale momenten in het jaar.

Ook willen we van de jaarwisseling een moment gaan maken waarvoor men speciaal naar de straat zal komen. Denk aan een op één van de grote gebouwen geprojecteerde klok die aftelt tot middernacht, waarna vuurwerk volgt, etc.

We denken hiermee een goed verhaal te hebben, waarvoor we de hele community warm kunnen maken om zo de plannen ook echt te kunnen realiseren, namelijk van de RGLRS een nog aantrekkelijker winkel- en uitgaansgebied te maken.

De Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat werd in juli 2011 opgericht, om de straat weer nieuw leven in te blazen na de ineenstorting van het Kooistra-imperium in 2010.

Na een wat moeizame aanloopfase, maakte de vereniging in 2013 een doorstart en kreeg een nieuw bestuur onder voorzitterschap van Eward Koning van de Rufskin Store, bijgestaan door een betaalde straatmanager in de persoon van Wendy Masselink.

4 reactie(s)

Door Regenboogglitterpony op 7-02-2014 om 9:11 uur:

Ik zeg, doen!Door marco op 8-02-2014 om 20:08 uur:

Ik zeg, zijn jullie nou helemaal gestoord? De ondernemers vereniging en de straat manager is in de huidige vorm een aanfluiting van theatrale proporties. Een straat manager die geen flauw idee heeft van veranderingen in bestemmingsplannen en aanpassing in de regels van de schoonheids en welstand. Waardoor de hele straat overhoop ligt met de gemeente en tgen toren hoge boetes aanhikt omdat opeens helemaal niks meer mag.

De verlichting in de straat wordt bijvoorbeeld door deze plannen gereduceerd tot het licht nivo van een darkroom.

Als je dan ook nog eens tijdens de gaypride een feestje achter meters hoge hekken gaat vieren en de homo horeca in de staart werkelijk geen "flikker" meer voorsteld, dan vraag ik me af of het wellicht een idee is om ipv een biz gewoon een keer per maand ergens midden in de straat de verplichte contributie ritueel te verbranden. Hetgeen zo ongeveer net zo efficiënt is, qua uitkomst zeg maar.

Verder wel een ambitieus plan.Door Eward op 9-02-2014 om 9:11 uur:

Marco,

Blijkbaar weet je niet helemaal hoe de vlag in de steel zit en leg je volledig onterecht de bal bij de OV en onze straatmanager neer. Om te beginnen heeft de gemeente zonder enige communicatie vooraf de nieuwe welstandsnota in sept 2013 van kracht verklaard. Ikzelf (RUFSKIN) vecht ook tegen de uitvoeringsbepalingen. Zelfs zodanig dat al mijn bestickering op mijn zaak er binnenkort afmoet onder last van meerdere dwangsommen.
Verder maak je een punt van het vieren van feestjes als Gaypride achter metershoge hekken. Wij strijden daar al jaren tegen. Is gewoon een uitvoeringsbepaling op grond van een stukje crowd management. Niets aan te doen. Wij zouden als bestuur liever een opzet zien a la Koningsdag. Gewoon alles open, niks aan de hand. Het verschil zit hem in de aard van het evenement. Op Koningsdag krijgt de gemeente een zak met geld van de overheid voor inzet politie etc. Pride is een grootstedelijk evenement. Daarbij is de stad zelf verantwoordelijk voor veiligheid. Zij geeft de parapluvergunning aan Progay en die hebben een standaard plan met alle regels en hoge bevkosten voor ons als straat.

Ik weet verder niet wie je bent maar het bestuur van de OV is nog opzoek naar mensen met kijk op dingen. Voor het gemak schaar ik je maar onder die categorie en zal ik je laatste opmerking maar als een emotionele slag in de lucht beschouwen.

Eward Koning
Vz Ondernemersvereniging RGLRSDoor marco op 10-02-2014 om 9:03 uur:

Beste Eward,

Het welzijnsplan werd in 2008 door de gemeente aangekondigd, het was zelfs mogelijk geweest om subsidie te krijgen voor eventuele kosten die gepaard zouden gaan met deze nieuwe voorschriften.

De gemeente heeft heel sneaky deze plannen pas op 1 september 2013 op hun site gepubliceerd terwijl deze al sinds 2012 beschikbaar waren.

Verder heeft de gemeente tevens het bestemmingsplan voor de straat herzien, welke het in 2009 verlopen bestemmingsplan verving. Ook dit in 2012 en dus al 3 jaar te laat.

Ik heb een ondernemer in de straat bij gestaan bij een dreigende sluiting omdat het bestemmingsplan dusdanig was veranderd dat het type onderneming niet meer toegestaan was.

Bij die ondernemer is alles nu op orde, op eigen kracht en ik denk niet dat dat ook het geval is voor de overige ondernemers.

(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.