English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS
 


5 augustus 2015

Gay bar Taboo al 5 jaar huiskamer van de Reguliers


Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat gay bar Taboo geopend werd. Omdat het nu zo kort na de Gay Pride is, zal de officile viering van dit jubileum begin september plaatsvinden.

Taboo opende op de donderdagavond voorafgaande aan de Gay Pride van 2010 en kwam daarmee als een redding voor de Reguliers als homo-uitgaansstraat.
De opening van de Taboo Bar in 2010
(klik voor een vergroting)


Eerder dat jaar waren als gevolg van de ineenstorting van het horeca-imperium van Sjoerd Kooistra namelijk homodiscotheek Exit, het Exit Caf en het beroemde gay caf April gesloten.

Dit was een grote klap voor de Amsterdamse gayscene, en deze ontwikkelingen werden daarom zelfs door de landelijke media gevolgd. In dat verband werd de opening van Taboo destijds ook opgenomen in een item van het NOS-journaal.

Een maand later, in september 2010, werden als gevolg van het Kooistra-debacle ook de ARC en de Soho gedwongen hun deuren te sluiten, waarna Taboo tijdens de ijzige winter van 2010 de enig overgebleven homobar van de straat was.

De zaak werd daarmee als vanzelf de "homohuiskamer" van de Reguliersdwarsstraat, die zich mede onderscheidde door het vriendelijke personeel, iets dat voorheen in de Regulierszaken notoir zeldzaam was. Ook zette Taboo de populairste traditie van de oude April voort: het wekelijkse dubbele Happy Hour op zondag.

Trekt dit Happy Hour vooral de oude garde van de straat, later op de avond is Taboo net zo goed populair bij jongeren, en dit alles in een mix van man en vrouw, autochtoon en allochtoon, Nederlander en toerist.

De plaats van Taboo als meest kleurrijke gay bar van de straat kwam ook tot uitdrukking in de gevelverlichting die de zaak een tijdlang had, maar die waarschijnlijk op grond van de nieuwe welstandseisen verwijderd moest worden:
Tenslotte is er ook al jaren een samenwerking met Path De Munt: bezoekers van de Gay Night in die bioscoop, krijgen na afloop bij de Taboo Bar twee drankjes voor de prijs van n.


> Foto's van de Opening van Taboo in 2010


^


1 reactie(s)


Door Gerben Broens op 20-08-2015 om 1:41 uur:


proficiat!Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Nieuwe website over de Amsterdamse homohoreca

- Pride Amsterdam gevierd met massaal bezochte straatfeesten

- Nieuwe gay bar BLEND geopend!

- Toppers-restaurant is nu tijdelijk Poppers-bar

- Nieuwe maatregelen tegen fietsenoverlast

- 30 jaar Havana herdacht met grote reünie


Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.