English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 1 december 2014

Winteractiviteiten in plaats van Pink Christmas

Er is geen Pink Christmas meer in Amsterdam, maar wel zijn er een aantal andere leuke winteractiviteiten in de stad, waarvan de belangrijkste hieronder kort beschreven worden.

Pink Christmas werd in 2008 voor het eerst georganiseerd om ook in de winter een homo-evenement te hebben. Er zouden uiteindelijk vijf edities plaatsvinden, de laatste keer was in 2012.

> Zie ook: Geschiedenis: Pink Christmas

Reguliersdwarsstraat

Net als vorig jaar zal er in de Reguliersdwarsstraat weer een grote kerstboom met lampjes worden geplaatst op het pleintje tegenover de in september uitgebrande cocktailbar Dvars.

Het bestuur van de ondernemersvereniging heeft nog geprobeerd om in samenwerking met het Amsterdam Light Festival (zie onder) een lichtkunstwerk in de straat te krijgen, maar dat bleek helaas te duur.

Het bestuur verwacht dat als er volgend jaar een BIZ opgericht is, er genoeg geld zal zijn om eindelijk weer een mooie verlichting rond de feestdagen te realiseren.
Kerstboom in de Reguliersdwarsstraat (2014)


Wintermarkt Rembrandtplein

Terug van weggeweest is de Wintermarkt op het Rembrandtplein. Na het Winter Wonderland dat hier in 2012 stond, was deze markt vorig jaar op het Damrak, maar die werd door menigeen nogal smakeloos en te commercieel gevonden.

Nu staan op het Rembrandtplein een hele reeks stalletjes in de vorm van Hollandse huisjes, waarin onder meer hoeden en petten, sieraden, kaarsen en specialiteiten uit diverse Europese landen worden aangeboden. Ook de traditionele oliebollen en stroopwafels ontbreken niet.

De Wintermarkt op het Rembrandtplein is er t/m 11 januari 2015.
Wintermarkt op het Rembrandtplein


Amsterdam Light Festival

Het grootste evenement deze winter is het Amsterdam Light Festival (ALF), dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt. Hierbij staan er in de binnenstad en langs de grachten zo'n veertig bijzondere lichtkunstwerken opgesteld.

De verlichte botenparade vlak voor Kerstmis, in voorgaande jaren één van de grote publiekstrekkers, gaat dit jaar als gevolg van onenigheid in het bestuur van het festival echter niet door.

Het Amsterdam Light Festival is er t/m 18 januari 2015.

- Meer info op: www.AmsterdamLightFestival.com
Lichtkunstwerk "Wings of Freedom" in het
Wertheimpark langs de Nieuwe Herengracht
(foto: Janus van den Eijnden)


Pink Christmas Kerkdienst

Tenslotte is er, als enige overblijfsel van Pink Christmas, een LHBT-kerkdienst. Dit is een feestelijke roze viering met muziek, kerstbrood en glühwein die elk jaar in de Keizersgrachtkerk gehouden wordt. Iedereen is van harte welkom!

Deze viering is op zondag 21 december 2014 en begint om 18.00 uur.

- Meer info op Facebook

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

- Eerste flagshipstore van MR. Riegillio geopend

- Voormalig lunchroom Downtown is nu restaurant-bar INCA

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.