Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 16 augustus 2022

Restaurant-bar Secret Garden geopend

Na een besloten opening afgelopen donderdag kan nu ook het grote publiek terecht bij het nieuwe Secret Garden, dat onder meer een loungebar en een restaurant met Japans-Peruviaanse keuken omvat.Interieurimpressie van Secret Garden aan de Reguliersdwarsstraat 40


Het pand waar nu Secret Garden zit was sinds 1980 het populaire Mexicaanse restaurant Rose's Cantina, dat in 2012 door Casper Reinders al van een tropisch aandoend interieur was voorzien. In 2017 werd het omgevormd tot Roses by SAL, maar het werd geen succes meer, waarna de coronacrisis de genadeklap gaf.

De grote horecagelegenheid werd toen overgenomen door de broers Roy en Mike Poppes uit de horecafamilie die op het Rembrandtplein reeds bekende zaken als discotheek Escape, café-restaurant De Kroon en Kitchen & Bar van Rijn exploiteert, waar vorig jaar nog het nieuwe grand-café met de historische naam Heck's bij kwam.

Het pand aan de Reguliersdwarsstraat werd zowel van binnen als van buiten volledig gerenoveerd en onder leiding van de bekende horeca-architect Will Erens van Too Many Agencies voorzien van een compleet nieuw interieur. Vanaf de straat oogt de nieuwe zaak als een doolhof, maar binnen waant de bezoeker zich in weelderige tuinen uit een fantasiewereld.Buitengevel van Secret Garden aan de Reguliersdwarsstraat 40


Voorin is er een bar-lounge met een grote cocktailbar waar van donderdag t/m zaterdag live entertainment zal zijn. Achterin is het restaurant met op het menu shared dining-gerechten uit de Nikkei Cuisine, wat een fusion van de Japanse en de Peruviaanse keuken is. Chef-kok is Jeroen Romanesko, die voorheen bij Lucas Rive, De Nederlanden en Van Rijn werkte.

Voorts beschikt Secret Garden over een Private Garden Room met een eigen bar en cocktailstation voor groepen tot 46 personen zittend of 60 personen staand. Tevens zijn daar mogelijkheden voor entertainment en net als het restaurantgedeelte kijkt ook de Private Garden Room uit over de monumentale tuin.

Achter de zaak bevindt zich namelijk inderdaad een secret garden, want achter de voormalige koetshuizen in dit stuk van de Reguliersdwarsstraat bevinden zich nog enkele fraaie stijltuinen die ooit bij de kapitale grachtenpanden langs de Herengracht hoorden.

De achtergevel van Secret Garden aan de Reguliersdwarsstraat 40 wordt gevormd door een rijkversierd 18e eeuws tuinhuis, zoals te zien is op onderstaande foto van toen dit nog de terrastuin van het eertijds überhippe café Oblomow was:Het tuinhuis achter Reguliersdwarsstraat 40, hier in 1984
(foto: Reguliersdwarskrant - klik ter vergroting)


Tegenover Misset Horeca lieten Roy en Mike Poppes weten dat Secret Garden geïnspireerd is "op multidisciplinaire horecagelegenheden in onder meer Londen, Madrid, Dubai en Parijs" en dat zij in Amsterdam "een echt volwassen, internationaal georiënteerde zaak met beleving" misten waar je "na het diner de avond voort kunt zetten met cocktails en live-entertainment."

Secret Garden moet niet verward worden met Secret Village, het concept waarmee de ondernemersvereniging dit deel van de Reguliersdwarsstraat sinds 2016 heeft vergroend en voor een breder publiek op de kaart wilde zetten. Inmiddels is dit concept verlaten en ligt de focus weer meer op de straat als huiskamer van de LHBT-gemeenschap.

Tenslotte is er in Amsterdam ook een stichting Secret Garden die zich inzet voor LHBT'ers met een etnisch-culturele achtergrond.0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.