Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 17 mei 2022

Aftrap voor nieuw seizoen straatfeesten: Reguliers Celebrates!


Nu de coronacrisis voorlopig achter ons ligt kunnen er in de Reguliersdwarsstraat ook weer straatfeesten georganiseerd worden. De aftrap werd gevormd door het driedaagse evenement Reguliers Celebrates dat afgelopen dagen rond het Eurovisie Songfestival gehouden werd.


Reguliers Celebrates
De regenboogcatwalk tijdens Reguliers Celebrates


Koningsdag

Na bijna twee jaar van ongekend ingrijpende coronamaatregelen mogen er sinds afgelopen februari weer evenementen georganiseerd worden. Dat was echter nog te kort dag om al met Koningsdag weer groots uit te pakken; het hele voorbereidingstraject van een dergelijk groot straatfeest duurt namelijk vele maanden.

Wel was het westelijke deel van de straat feestelijk versierd met regenboogvlaggetjes, waren er bij diverse zaken buitentaps en traden DJs op bij het Exit Café en bij de nieuwe bar Bacán. Rond 17.00 uur was het al weer dermate druk geworden dat de politie opriep om niet meer naar de Reguliersdwarsstraat te komen.


Koningsdag 2022
Koningsdag 2022 in het westelijke deel van de straat
(foto: Instagram.com/lijmoo)


Reguliers Celebrates

Wel lukte het de ondernemersvereniging om ter gelegenheid van het Eurovisie Songfestival in Turijn een driedaags openluchtevenement te organiseren onder de naam Reguliers Celebrates. Als zijnde het eerste straatfeest na de coronacrisis was hiervoor extra groot uitgepakt.

Zo was er net zoals in de hoogtijdagen van de straatfeesten weer een groot brugpodium over de straat heen gebouwd, waarop DJ's en andere artiesten optraden en waaraan grote videoschermen waren bevestigd om het Songfestival live te kunnen volgen.


Reguliers Celebrates
Reguliers Celebrates van 12 t/m 14 mei


Een heel nieuw element was de ruim 30 meter lange verhoogde regenboogcatwalk. Ook was eerstmaals de eerste verdieping van de parkeergarage van gebouw De Munthof omgebouwd tot een door MEIJT gehoste luxe VIP-ruimte met het beste uitzicht op de optredens.

Reguliers Celebrates begon op donderdag 12 mei met de tweede halve finale van het Songfestival. Ondanks dat de Nederlandse kandidaat S10 al door was naar de finale, stond de straat helemaal vol mensen die het liedjesfestijn op grote schermen meebeleefden. Naast deze internationale artiesten was er in de Reguliers ook ruimte voor lokaal talent.


Reguliers Celebrates
Reguliers Celebrates op donderdag 12 mei 2022
(foto: Instagram.com/robboskampdj)


Op vrijdag 13 mei werd namelijk de LGBTQ-talentenjacht Project Rainbow Runway gehouden, die oorspronkelijk in 2020 al bedacht was om een podium te bieden voor de queer-artiesten die door de sluiting van de clubs nergens meer terecht konden. Door de coronamaatregelen moest dit echter telkens worden afgelast.

Op de regenboogcatwalk waren wervelende performances van acht heel uiteenlopende artiesten, die werden beoordeeld door een deskundige jury waarin onder andere twee van de bekendste dragqueens uit de straat zaten, namelijk Nickie Nicole en Diva Mayday.

Winnaar werd de dansact van Raquelle Flemming die de titel Reign of the Reguliers en de bijbehorende cheque van 750,- euro ontving. Als tweede kwam Marrgo uit de bus en de derde plaats met 350,- euro was voor Vanity Vickers en haar dansers.


Video-impressie van de Regenboogcatwalk


Zaterdag 14 mei werd tenslotte de finale van het Eurovisie Songfestival gevolgd. De straat was van het brugpodium totaan de Sint-Jorisstraat afgeladen vol met fans die tot 1.00 uur moesten blijven om te horen wie de winnaar was geworden: Oekraïne, met voor de Nederlandse S10 een goede elfde plaats.

Reguliers Celebrates was over het algemeen een groot succes en is zeker voor herhaling vatbaar, al dan niet met alleen het Songfestival of alleen de Rainbow Runway, waarmee het een extra jaarlijks straatfeest zou kunnen worden, zoals de Zeedijk de Hartjesdagen en de Kerkstraat het Streetheart Festival heeft.


Reguliers Celebrates
Het brugpodium na afloop van de Rainbow Runway


Vooruitzichten

Nu er deze zomer geen beperkende maatregelen meer zijn, zal in de Reguliersdwarsstraat het feestprogramma van voor de coronacrisis weer hervat worden. Om te beginnen zullen er in juni weer drie Street Takeovers plaatsvinden: grote netwerkbijeenkomsten die elk 1 avond het westelijke deel van de straat "overnemen".

Vervolgens kan in het eerste weekend van augustus weer als vanouds Pride Amsterdam gevierd worden met twee grote straatfeesten, namelijk bij de bekende homohoreca in het westelijke deel en bij de Reality Bar in het oostelijke gedeelte van de straat.


- Zie ook de berichten op Gaykrant.nl - GayNews.nl - AT5.nl


2 reactie(s)

Door Koning Pannenkoek op 4-07-2022 om 21:29 uur:

Hallo, het is al juli!Door Webmaster op 7-07-2022 om 17:35 uur:

Binnenkort volgt informatie over de Pride!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.