Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 10 december 2018

Er is weer feestverlichting in de straat

Voor het eerst sinds 2009 is er weer kerst- of feestverlichting in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat. Dit is een initiatief van de ondernemersvereniging die sinds 2016 dit deel van de straat aantrekkelijker wil maken onder de noemer Secret Village.


Feestverlichting @ Reguliersdwarsstraat

De nieuwe feestverlichting in het midden van de straat
(klik ter vergroting)


Waar in meeste andere straten de feestverlichting bestaat uit sierlijke elementen die boven de straat hangen, zijn het in de Reguliers rechtopstaande zuilen van lichtjes - een handig hergebruik van de plantenrekken die de straat in de zomerperiode evenzo groen maken als dat het nu verlicht is.

Deze lichtzuilen staan opgesteld vanaf de ingang van de straat bij het Koningsplein tot het einde van het voetgangersgebied bij het pleintje van de Geelvinckssteeg, waar ook nog drie van dergelijke verlichte plantenbakken staan.

Daarnaast zijn aan de kabels van de vroegere feestverlichting (zie onder) discoballen opgehangen, die voor wat extra weerkaatsing van licht zorgen, al valt dat niet altijd even goed op. De lichtzuilen maken de voorheen nogal duistere straat in elk geval aanmerkelijk lichter en gezelliger.

> Zie ook: Nieuwe straatverlichting om overlast tegen te gaan


Feestverlichting @ Reguliersdwarsstraat

De nieuwe feestverlichting gezien vanaf het Koningsplein
(klik ter vergroting)Kooistraverlichting

De laatste keer dat er feestverlichting in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat hing was in 2009. Deze bestond uit grote bogen met talloze kleine lichtjes met aan de bovenkant een rij gekleurde lampjes die tezamen op subtiele wijze de kleuren van de regenboog vormden:


Feestverlichting @ Reguliersdwarsstraat

De feestverlichting van de Kooistrazaken in 2009
(klik ter vergroting)


Deze versiering werd voor het eerst opgehangen in december 2007, nadat horecamagnaat Sjoerd Kooistra met de aankoop van Bar ARC alle grote homozaken in dit deel van de straat had weten te verwerven. Daardoor kon hij van Downtown tot en met de ARC op eigen houtje kerstverlichting laten aanbrengen.

Heel lang hing deze verlichting er echter niet, want in de loop van 2010 stortte Kooistra's horeca-imperium volledig in en maakte hij een eind aan zijn leven. Aan het eind van dat jaar waren al zijn zaken gesloten en hing er dan ook geen feestverlichting meer in de straat.


1 reactie(s)

Door DJ Mamma Mia Martijn Bosch op 10-12-2018 om 11:56 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.