English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


13 januari 2011:

D66 wil vrije sluitingstijden voor de Reguliers

De D66-fractie in de deelraad van het stadsdeel Centrum heeft een plan voor vrije sluitingstijden in de horeca gepresenteerd.

De vrije openingstijden zijn in eerste instantie bedoeld voor de grote uitgaanspleinen, maar D66 wil deze ook toepassen op de Reguliersdwarsstraat om daarmee herstel van de homohoreca te ondersteunen.

D66-fractievoorzitter Gerrit Brunink: "De Reguliersdwars is door het omvallen van het Kooistra-imperium extra hard getroffen. Meer ruimte geven aan ondernemers daar kan precies dat zetje zijn wat een herleving van dit icoon van Amsterdam Gay Capital nodig heeft."

Tot nu toe gelden in Amsterdam tamelijk strenge sluitingstijden, waarbij alle zaken om dezelfde tijd moeten sluiten. In het weekend moeten cafe's en bars om 3 uur en discotheken en clubs om 5 uur dicht. Vergeleken met vele andere steden in binnen- en buitenland wordt dit als erg betuttelend ervaren.

Vrije sluitingstijden zouden ook met name voor de homohoreca gewenst zijn, aangezien daar relatief veel mensen van buiten de stad op af komen. Uitgaan in Amsterdam zou voor hen aantrekkelijker worden als zij voortaan totaan het vertrek van de eerste trein in de horeca terecht kunnen.

Dit voorstel van D66 is een uitwerking van een voorstel voor vrije openingstijden dat in november 2010 door de fracties van D66 en de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Amsterdam is gepresenteerd.

- Het initiatiefvoorstel Topstad bij nacht (PDF)

- Bericht op D66AmsterdamCentrum.nl en AT5.nl^


Meer nieuwsberichten:

- Horeca en terrassen zijn weer OPEN!

- Vanaf 1 juni nieuwe regels voor het uitgaan

- Opgravingen naar 16e eeuws bolwerk

- 10 jaar geleden werd de April gesloten

- Horeca mag op 1 juni weer beperkt open, kappers al per 11 mei

- Lunchroom Downtown bestaat 50 jaar!


Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact
.