English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS6 december 2010 9.00u:
updated!


Casper Reinders opent binnenkort Lion Noir

Binnenkort opent de bekende horeca-ondernemer Casper Reinders in de Reguliersdwarsstraat een geheel nieuwe zaak onder de naam Lion Noir.Het pand waar Lion Noir geopend gaat worden

De zaak wordt geopend in het pand op nummer 28, waar tot 1 november restaurant Het Tuynhuys zat. Er komt een spectaculaire nieuwe inrichting, waarover Reinders in het magazine Journal de Nîmes, nr. 6 van november 2010 op pagina 52 zegt:

"Het restaurant gaat Lion Noir heten en zal gevestigd zijn in een voormalig tuinhuis. Het is een zeer authentieke locatie, met een klassieke sfeer en een klassieke Franse keuken. Maar het interieur wordt een echt avontuur, met camouflagemuren met pauwen erop bevestigd en 17e eeuwse tapijten die we in stukken snijden. We combineren zulke dingen met glazen klokken met paddestoelen uit 1910 en een metalen skelet van een Boa Constrictor."

Met deze nieuwe inrichting wil Reinders een heel nieuw horecaconcept neerzetten, vooruitgang creëren, waarbij het hem niets kan schelen wat het publiek wil. Hij wil zelf de vraag creëren en dat is volgens hem waar het bij vooruitgang om gaat.

Lion Noir zal een welkome aanwinst en hopelijk inspirerende impuls voor de Reguliersdwarsstraat zijn, die eerder zo geplaagd werd door de vele sluitingen. Met het nieuwe concept en het gewaagde interieur, zal de zaak bovendien in de voetsporen treden van de vele eerdere spraakmakende horecazaken in de Reguliers: van Downtown, April, Oblomow en Richter in 1981 tot en met Soho en ARC rond het jaar 2000.

Casper Reinders begon zijn horecacarriere in 1996 in Haarlem met Grand-café Fortuyn. Daarna richtte hij zich op Amsterdam, waar hij achtereenvolgens de restaurants Noa en Moko opende. Na de verkoop van Moko begon hij Joia, dat later Suzy Wong werd. Daarna opende hij in 2004 Jimmy Woo, in 2005 Vuong en in 2009 Bo Cinq. Na de onlangs afgeronde herinrichting van Jimmy Woo is Lion Noir in de Reguliersdwarsstraat zijn nieuwste project.

- Toekomstige website: www.lionnoir.nl

Update:
De opening blijkt op 12 december 2010 in stilte te hebben plaatsgevonden. Zie verder: Lion Noir blijkt reeds geruisloos geopend


^


Meer nieuwsberichten:

- Op 10 mei: Bols wereldkampioenschap bartending in 7 zaken

- Nog steeds veel overlast door geparkeerde fietsen

- Tijdens Gay Pride een kleinschalig feest in de Reguliers, maar minder straatfeesten elders

- Regulierszaken doen mee aan eerste Amsterdam Cocktail Week

- Ondernemingen die per 1 januari kwamen en gingen

- Amsterdamse homojubilea 1996 - 2016

- La Cage tijdelijk opgevolgd door pop-up Bar Broker + Update

- Voortaan geen autoverkeer meer rondom de Reguliers

Reguliers.net © 2007-2014 - Disclaimer/Cookies - Contact
Reguliers.net © 2007-2014 / Contact
.