Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 29 april 2024

Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

Koningsdag is in de Reguliersdwarsstraat weer groots en massaal gevierd, waarbij dit jaar het Hollandse straatfeest in het oostelijke deel van de straat weer terugkeerde.De Reguliers Street Party in het westelijke deel van de straat


Ook dit jaar was het met Koningsdag weer geen mooi weer en het blijkt dat het op 27 april inderdaad kouder is dan op 30 april, de datum waarop t/m 2013 Koninginnedag gevierd werd.

Vooral Koningsnacht was tamelijk koud, op Koningsdag zelf was het zo'n 16 graden, maar voelde het afgezien van tijdens de regenbuien niet heel koud aan.


Reguliers Street Party

In het westelijke deel van de straat was er weer het gebruikelijke grote straatfeest rondom de homohoreca. In een breed gedeelte stonden stellages met geluidsboxen zodat het publiek goed gespreid bleef.

Ook was het hier versierd met grote ballonnen in de wat aparte kleuren zwart, lichtgroen en oranje. Deze waren gesponsord door Budget Thuis, een onderneming die in het kantoorgebouw De Munthof gevestigd is.

Op de parkeerverdieping van De Munthof was opnieuw een VIP-gedeelte ingericht, vanwaar er een fraai zicht was op de straat en de artiesten, die deze keer optraden op een speciaal aangepaste oude dubbeldeksbus.

De artiesten hadden vooraf via social media aandacht gevraagd voor het achterliggende thema dat de straatfeesten dit jaar hebben, namelijk "No Party without Safety" om de veiligheidssituatie in de straat te verbeteren.Het Oranje Straatfestijn bij Jantjes Verjaardag
(klik ter vergroting)


Oranje Straatfestijn

In het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat organiseerde feestcafé Jantjes Verjaardag jarenlang een groot straatfeest met Hollandse muziek, totdat de coronapandemie daar een eind aan maakte.

Ook na afloop van de crisis keerde dit feest niet meteen terug. Vorig jaar werd hier alleen een klein Caribisch straatfeestje gehouden, georganiseerd vanuit de Reality Bar.

Dit jaar was het Oranje Straatfestijn weer helemaal terug, weliswaar met een minder groot podium dan in eerdere jaren, maar wel met oranje ballonnenslingers en banners boven de straat.

Op Koningsnacht traden hier de finalisten van Jantjes Talentenjacht 2024 op en op Koningsdag zelf een reeks van populaire Nederlandstalige artiesten, waaronder de plattelandsrapper Boer Harm.


Net voordat de straatfeesten om 20.00 uur ten einde liepen begon het te regenen, zodat de meeste bezoekers toen weer snel huiswaarts keerden. Voor zover bekend zijn de feesten in prima sfeer en zonder incidenten verlopen.


> Lees ook: Geschiedenis van Koninginnedag


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.