English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 19 januari 2023

De wegwerkzaamheden zijn weer hervat


Na een vertraging van enkele maanden zijn de wegwerkzaamheden in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat weer hervat.Wegwerkzaamheden in de Reguliersdwarsstraat, januari 2023


Afgelopen september begonnen in het gedeelte van de Reguliersdwarsstraat tussen het Koningsplein en de Geelvinckssteeg wegwerkzaamheden om van de voetgangerszone een echt flaneergebied te maken.

De werkzaamheden bestaan uit twee delen: eerst vernieuwt Liander de gasleidingen, waarna een aannemer in het middelste gedeelte van de straat de rijbaan verhoogt tot hetzelfde niveau als de stoep, zodat een gelijkvloers wandelgebied ontstaat.

- Zie: Wegwerkzaamheden ter verbetering van het voetgangersgebied

In oktober moesten deze werkzaamheden echter al weer gestaakt worden omdat er ter hoogte van de Soho vervuilde grond was aangetroffen. Deze kon pas begin december door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd.

Op 16 januari j.l. zijn de werkzaamheden weer hervat. Eerst worden weer de gasleidingen vernieuwd en vervolgens wordt de bestrating op gelijke hoogte gebracht. Volgens de planning zal dit alles medio maart gereed zijn.

Update:
Uiteindelijk was de herbestrating en daarmee het gehele project in de eerste week van april 2023 afgerond.Artist's impression uit 2015 van het flaneergebied in de Reguliersdwarsstraat


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

- Eerste flagshipstore van MR. Riegillio geopend

- Voormalig lunchroom Downtown is nu restaurant-bar INCA

- Boek over de roze geschiedenis van Amsterdam gepresenteerd

- Live Songfestival kijken in de gaycafés

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.