Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 30 november 2018

Italiaans restaurant d'Antica is nu Sale e Pepe

Recent werd duidelijk dat het bekende Italiaanse restaurant d'Antica zijn deuren heeft gesloten en dat het inmiddels is opgevolgd door een nieuw Italiaans restaurant onder de naam Sale e Pepe.

D'Antica was al sinds medio jaren '90 gevestigd in een groot en opvallend gemoderniseerd pand in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein.


d'Antica @ Reguliersdwarsstraat

Het nu gesloten restaurant d'Antica in juni 2017


D'Antica werd geopend door Giovanni d'Antuono, die voorheen in het Haarlemse familierestaurant Napoli werkte. Met authentieke Italiaanse gerechten wist hij de zaak tot een van de meest gerenommeerde Italiaanse restaurants van Amsterdam te maken.

Er kwamen dan ook regelmatig vele bekende Nederlanders, zoals advocaten, voetballers en zakenmensen. En zelfs internationale sterren als George Clooney, Joe Cocker, Isabella Rosselini, Queen en Pelé aten bij d'Antica. Giovanni's zoon Carmine d'Antuono begon in 2002 het eveneens bekende restaurant Cinema Paradiso in de Westerstraat.

Waardoor d'Antica moest sluiten is niet helemaal duidelijk. Wel viel op dat in het linker gedeelte van het pand telkens met weinig succes nieuwe concepten werden uitgeprobeerd, tot en met een fietsenverhuur aan toe. Achteraf blijkt al op 11 september j.l. het faillissement van d'Antica BV te zijn uitgesproken.


Sale e Pepe @ Reguliersdwarsstraat

Het nieuwe Sale e Pepe aan de Reguliersdwarsstraat 80-84Sale e Pepe

De opvolger van d'Antica is eveneens een Italiaans restaurant onder de naam Sale e Pepe ("zout en peper"). Deze zaak opende eind 2016 aan de Albert Cuypstraat 56 in de Pijp, maar is nu dus naar het duidelijk grotere pand aan de Reguliersdwarsstraat verhuisd.

Op zijn website omschrijft Sale e Pepe zichzelf als een hoogwaardig Italiaans restaurant met authentieke gerechten volgens eeuwenoude familierecepten. Dat lijkt echter in contrast te staan met hoe de zaak zich op de ramen presenteert, namelijk als een pizzeria met de "No. 1 Voted Best Pizza in Town".

Dit doet denken aan afgelopen zomer, toen in het andere deel van de Reguliersdwarsstraat het deftige Italiaanse restaurant Campo de'Fiori plaatsmaakte voor het ook meer op toeristen gerichte Pasta Factory.


Update 1:
Achteraf blijkt uit een posting op het Instagramaccount van Sale e Pepe dat deze zaak al per 15 juni 2018 naar de Reguliersdwarsstraat verhuisd is.


Update 2:
De panden waarin Sale e Pepe tegenwoordig gevestigd is blijken recent voor 5,7 miljoen euro te zijn aangekocht door de winkelvastgoedinvesteerder Vastned.


Update 3:
Ondanks verwoede pogingen om toeristen naar de zaak te trekken werd Sale e Pepe geen succes. Het restaurant was in mei 2019 dan ook al weer gesloten.


2 reactie(s)

Door Peter Scheffer op 2-12-2018 om 22:22 uur:

Echt zonde dat D’antica niet meer is . Ben er deze week geweest en het was 3 x niks kun je net zo goed naar de pizzahut gaan .Door DJ Mamma Mia Martijn Bosch op 4-12-2018 om 11:15 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.