English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 25 september 2017

Reguliers.net bestaat 10 jaar!

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat deze website online kwam. Sindsdien is Reguliers.net niet alleen een vaste bron voor actuele informatie geworden, maar ook een uniek naslagwerk over de rijke geschiedenis van de beroemdste homo-uitgaansstraat van Nederland.
De eerste versie van Reguliers.net (2007-2011)
Klik hier om deze oude site te bezoeken


Reguliers.net is opgezet door Peter Koop, die zich als amateur-historicus verdiepte in de geschiedenis van de straat, die zo interessant bleek dat het de moeite waard was om die online beschikbaar te maken.

Opmerkelijk genoeg was er over zo'n beroemd uitgaanscentrum als de Reguliersdwarsstraat destijds geen website en zodoende werd Reguliers.net gelanceerd, met naast geschiedenis ook actuele info over de zaken en de evenementen in de straat.

- Interview met Peter Koop bij de LHBTQ-radioshow Kulti Kulti
Toonaangevend

Toen in 2010 het horeca-imperium van Sjoerd Kooistra instortte en al zijn befaamde homozaken in de Reguliersdwarsstraat dicht gingen, werd Reguliers.net dé informatiebron over deze ingrijpende ontwikkelingen.

Ondertussen werd de site gestaag aangevuld met historische informatie over zowel de homo- als de hetero-uitgaansgelegenheden, om hun vaak zo vluchtige verleden vast te leggen voordat die voorgoed vergeten is, aangezien horecageschiedenis nog altijd sterk onderbelicht is.

Met dit alles is Reguliers.net in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een van de meest volledige stratenwebsites en is de Reguliersdwarsstraat nu de online best gedocumenteerde homostraat ter wereld.


Vernieuwing

In april 2012 onderging Reguliers.net een grootschalige vernieuwing, waarbij de site een ruimere layout en modernere vormgeving kreeg, maar desondanks wel herkenbaar bleef. Wat de techniek betreft werd de site omgezet van een verouderde html-frameset naar het meer flexibele php.
De vernieuwde versie van Reguliers.net uit 2012
(klik voor een vergroting)


Mobiele versie

Aangezien mensen steeds meer gingen internetten via hun smartphone, werd Reguliers.net in oktober 2014 geschikt gemaakt voor mobiel gebruik.

Waar bij veel andere websites de desktopversie vaak zodanig wordt uitgekleed dat hij ook op een mobiel schermpje past, wordt bij Reguliers.net de bestaande desktop-website automatisch aangepast wanneer deze op een smartphone wordt bekeken. Hierdoor werd alle informatie van de grote site ook mobiel beschikbaar.De mobiele versie van Reguliers.net op
een Samsung Galaxy S5 en een iPhone 5
(klik voor een vergroting)


Tegelijk werd de layout van de desktopversie wat breder gemaakt, passend bij de steeds breder wordende computerschermen, en werd de indeling aangepast zodat de site ook op tablets beter weergegeven wordt.
De huidige versie van Reguliers.net uit 2014
(klik voor een vergroting)Andere sites voor de Reguliersdwarsstraat

Naast Reguliers.net zijn er ook enkele andere websites voor de Reguliersdwarsstraat geweest, al hadden die maar een beperkte reikwijdte en hielden ze het ook niet lang vol.

- Meer over de Regulierszaken op Internet

In 2003 was er vanuit de zaken van wijlen Sjoerd Kooistra in het westelijke deel van de straat een website onder het adres www.reguliersdwars.nl gekomen. Dit was een portaal waarmee je naar de afzonderlijke websites van April, Exit, Exit Cafe en Soho kon gaan. Begin 2005 was Reguliersdwars.nl echter al weer offline.
De Reguliersdwars-portaalsite uit 2003
Klik erop voor een vergroting!
(design: www.mediaconcepts.nl)


Voor het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat was er in 2004, onder het adres www.reguliersdwarsstraat.com, een website ten behoeve van ondernemersvereniging De Regulier. Zowel deze vereniging als de website waren opgezet door TrinityRoy en Ugochill Productions. Door gebrek aan belangstelling van de afzonderlijke ondernemers zijn beide projecten echter nauwelijks van de grond gekomen.
Website voor het oostelijke deel van de straat uit 2004
(klik voor een vergroting)


Na de lancering van Reguliers.net in september 2007 wilden ook Sjoerd Kooistra c.q. zijn toenmalige pachter weer een eigen site en zodoende kwam er in 2008 met www.reguliersonline.nl een nieuwe portaalsite voor de vijf Kooistrazaken. De site werd echter niet erg goed bijgehouden en verdween na de ineenstorting van het Kooistra-imperium in 2010.
De Reguliersonline-portaalsite uit 2008
met homomagazine Winq als sponsor


Tenslotte werd in 2016, vanuit de ondernemersvereniging een nieuwe website opgezet onder de domeinnaam www.secretvillage.amsterdam, bedoeld om het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat en de aangrenzende zijstraatjes te promoten onder de nieuwe naam Secret Village. Sinds de lancering is deze site echter nauwelijks meer ge-update.
De website voor Secret Village (2016)
(ontwerp: Van Lennep - klik ter vergroting)


7 reactie(s)

Door Leslie Schwartz op 25-09-2017 om 11:22 uur:

een parel van wereldklasse! XDDoor Martijn Bosch op 26-09-2017 om 0:46 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XD
kom je in de sauna? XDDoor Webmaster op 26-09-2017 om 3:08 uur:

Altijd feest met jullie! XDDoor Ron op 26-09-2017 om 11:27 uur:

Gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan! Ik kijk hier regelmatig. Jullie doen geweldig werk.Door Webmaster op 26-09-2017 om 21:09 uur:

Dank! Dat is altijd goed om te horen :-)Door Klaas Hamersma op 27-09-2017 om 23:46 uur:

Tjonge jonge, ik dacht dat vooruitgang en vernieuwing voor al met ideeen en dynamiek te maken hadden!

zondag voelt nogal slecht tegenwoordig

groetDoor Webmaster op 29-09-2017 om 2:50 uur:

Achter de vernieuwing zat wel degelijk een idee, namelijk dat de Reguliersdwarsstraat voor velen een vertrouwde plek is om uit te gaan - dienovereenkomstig wil ook deze website vertrouwd blijven en worden vernieuwingen dus geleidelijk aan doorgevoerd, zodat de vormgeving herkenbaar en de inhoud vindbaar blijft.
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

- Eerste flagshipstore van MR. Riegillio geopend

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.