English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 6 november 2016

Voortaan geen autoverkeer meer rondom de Reguliers

Sinds afgelopen woensdag 2 november zijn de straten rondom de Reguliersdwarsstraat autovrij gemaakt. Dit in het kader van een reeks maatregelen om in de binnenstad meer ruimte voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer te creëren.

De nieuwe verkeerssituatie is te zien op de onderstaande kaart:
(klik ter vergroting)


De belangrijkste wijziging is dat voortaan het Koningsplein en het noordelijkste stuk van de Vijzelstraat zijn afgesloten voor doorgaand autoverkeer. In die weggedeeltes, alsmede in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, is nu alleen nog toegestaan:

- Verkeer van en naar de parkeergarages
- Laad- en losverkeer ter bevoorrading (tussen 7.00 en 11.00 uur)

Het centrale deel van de westelijke Reguliersdwarsstraat is al langer gesloten voor alle verkeer, inclusief (brom- en snor)fietsers. Hier is dus van 12.00 uur 's middags tot 7.00 uur 's nachts voetgangersgebied:
Voetgangersgebied in de ReguliersdwarsstraatHet oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein, is nog wel toegankelijk voor autoverkeer, zij het nog maar tot 21.00 uur 's avonds. Dit om de overlast tegen te gaan die hier 's nachts door met name taxi's en motorrijders werd veroorzaakt.

Doordat nu het noordelijke stuk van de Vijzelstraat autovrij is gemaakt, kan men voortaan een heel stuk makkelijker van het westelijke naar het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat: voorheen moest daarvoor altijd een gevaarlijk drukke oversteek worden gemaakt.


Naast deze straten die direct aan de Reguliersdwarsstraat grenzen, zijn ook een reeks andere straten afgesloten voor autoverkeer, waaronder het Singel tussen het Spui en de Heiligeweg ter hoogte van de universiteitsbibliotheek. Daar is nu veel extra ruimte gekomen voor fietsparkeerplekken.


- Meer informatie via Amsterdam.nl


^


1 reactie(s)

Door Martijn Bosch op 6-11-2016 om 12:49 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XD
Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Op 9 april opent de lesbische bar B'Femme!

- De wegwerkzaamheden zijn weer hervat

- Veilig uitgaan met Dress & Dance

- Brand in de tuin van restaurant Secret Garden

- Veganistische patisserie Koekoek geopend

- Club NYX viert 10-jarig bestaan

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.