English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS
 


7 oktober 2016

Plannen om het fietsparkeerprobleem aan te pakken


En van de grootste problemen in de Reguliersdwarsstraat is het enorm grote aantal fietsen die bezoekers hier met name 's avonds parkeren. Vanuit de ondernemersvereniging zijn er nu plannen gemaakt om de overlast van deze fietsen terug te dringen.

Deze plannen werden afgelopen dinsdag 4 oktober gepresenteerd tijdens een vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) van het stadsdeel Centrum. In het kader van de "Week van het Gebied" mochten burgers tijdens deze vergadering ideen en oplossingen aandragen voor de uiteenlopende problemen die in de Amsterdamse binnenstad spelen.

In het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat ("Secret Village") is het waarschijnlijk grootste probleem dat er op uitgaansavonden zoveel fietsen geparkeerd worden dat hulpdiensten er niet meer langskunnen. Al een paar keer moest daarom de politie langskomen om fietsen te verwijderen.

Om hier wat aan te doen is valet-parking voor fietsen bedacht, waarbij personeel je fiets op een goede plaats voor je parkeert c.q. je daarheen de weg wijst. Als eerste komt daarvoor de fietsparkeergarage in aanmerking die zich sinds enige tijd pal om de hoek van de Reguliers aan de Vijzelstraat bevindt. Deze wordt nog maar weinig gebruikt, maar een nadeel is dat hij maar tot 23.00 uur open is.

Een volgende stap is dan om extra fietsparkeerplaatsen op de Bloemenmarkt te creeren, namelijk op dat deel van de straat waar overdag de bloembollenstands staan. Dat gedeelte biedt 's avonds veel extra ruimte en de extra levendigheid zou bovendien bijdragen aan het terugdringen van de criminaliteit die daar nu geregeld plaatsvindt.

Deze plannen werden in de vergadering voorgedragen door Eward Koning, voorzitter van de BedrijvenInvesteringsZone (BIZ, een nieuwe vorm van ondernemersvereniging), en Tanja van der Knoop, die zich sinds afgelopen oktober als projectmanager voor Secret Village onvermoeibaar inzet voor de vergroening en verduurzaming van dit gebied:
Tanja van der Knoop en Eward Koning na hun presentatie
(foto via Twitter/Raphal van Kraaij)


Na elke presentatie konden de aanwezigen middels een groene of een rode kaart laten weten wat ze van het plan vonden, en na afloop bleek dat de plannen van Secret Village als beste waren beoordeeld!

Volgend jaar zal naar verwachting ook in de Reguliersdwarsstraat zelf een inpandige fietsparkeerstalling worden geopend, waardoor nog meer fietsen nog dichterbij gestald kunnen gaan worden.

Het gebruik van fietsen structureler terugdringen door bijvoorbeeld openbaar vervoer de hele nacht door te laten rijden is iets wat een langere adem vergt.


^


3 reactie(s)


Door Gerard op 7-10-2016 om 8:48 uur:


Klinkt goed. Ben benieuwd waar de inpandige fietsenstalling op de Reguliersdwarsstraat komt, is daar nog plek voor?Door Webmaster op 9-10-2016 om 11:24 uur:


Denk richting de grote kantoorgebouwen ;-)Door Karel van Egten op 10-10-2016 om 19:37 uur:


een parel van wereldklasse! XDReageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Horeca en terrassen zijn weer OPEN!

- Vanaf 1 juni nieuwe regels voor het uitgaan

- Opgravingen naar 16e eeuws bolwerk

- 10 jaar geleden werd de April gesloten

- Horeca mag op 1 juni weer beperkt open, kappers al per 11 mei

- Lunchroom Downtown bestaat 50 jaar!


Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.