Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 28 april 2016

Rustige Koningsdag door kou en regen

Was Koningsdag vorig jaar al tamelijk koud, dit jaar was het zelfs de koudste sinds Koninginnedag 1985: met temperaturen rond de acht graden, een koude wind en met name tijdens Koningsnacht regelmatig regenbuien.

Hierdoor waren ook de traditionele straatfeesten in de Reguliersdwarsstraat aanmerkelijk minder druk bezocht dan in eerdere jaren.
Straatfeest ter hoogte van La Cage, met buitentap en
naast oranjevaantjes ook Tibetaanse gebedsvlaggetjes
(klik voor een vergroting)KoningsNacht

Door het slechte weer kwamen de straatfeesten tijdens Koningsnacht erg langzaam op gang. Hoewel de muziek al om 19.00 uur begon, werd het pas vanaf 22.00 uur wat drukker. Om 24.00 uur stopte de muziek buiten ook weer.

In het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat organiseerde (hetero)discotheek Jantjes Verjaardag als vanouds een straatfeest met optredens van Nederlandstalige artiesten. Hiervoor was weer een behoorlijk grote constructie gebouwd, die tegelijk als podium en als buitenbar fungeerde:
Straatfeest bij Jantjes Verjaardag
(klik voor een vergroting)In het westelijk deel van de straat was het een stuk minder groots aangepakt: hingen er vorig jaar nog oranje ballonnenslingers helemaal vanaf het Koningsplein, dit jaar waren er alleen wat vlaggetjesslingers op het pleintje van de Geelvincksteeg, waar ter hoogte van La Cage ook een partytent met een podium stond.

Daar draaide eerst een DJ en wat later werd het gebruikt voor wat was aangekondigd als "Karaoke XXXXL - de grootste karaoke ooit". Waarschijnlijk vanwege het slechte weer bleef daar echter niet veel van over. Wel werd de muziek via buitenboxen doorgezet naar de naastgelegen zaken, wat toch nog een beetje het gevoel van een straatfeest gaf.


Koningsdag in Amsterdam
KoningsDag

Tijdens Koningsdag zelf viel het weer enigszins mee: het was koud, maar er waren minder buien en vanaf de namiddag bleef het ook nagenoeg droog. Toch waren er in de hele stad duidelijk minder bezoekers dan in eerdere jaren.

In het oostelijk deel van de Reguliersdwarsstraat waren er wederom live optredens op het grote podium bij Jantjes Verjaardag en in dit deel van de straat hadden diverse restaurants traditiegetrouw ook een kraam of tent buiten staan waarin ze etenswaren verkochten.

Deze straatverkoop was in het westelijke deel van de straat dit jaar zo goed als afwezig. Het straatfeest werd hier vanuit de partytent bij La Cage verzorgd door Funky Freddy: Freddy in de Reguliers. Ook was er een tent met buitentap en hadden Soho en Taboo extra taps in hun deuropeningen geplaatst.Impressie van het straatfeest in het westelijke deel van de straat


In de loop van de middag raakte dit straatfeest redelijk druk bezocht en was het toch nog dringen om erdoor te komen, maar zo massaal als in eerdere jaren was het duidelijk niet.

De meeste geveltuintjes en plantenbakken in het kader van Secret Village waren uit voorzorg achter hekken geplaatst c.q. weggehaald. Dit kon echter niet voorkomen dat in diverse plantengroepen en -bakken toch veel afval werd gedeponeerd.

De muziek op de buitenpodia moest al om 20.00 uur weer ophouden, waarna de straat vrij snel leegliep. Vanwege de kou zochten mensen gauw de indoor parties op, of verzamelden zich op en rond de terrassen van Taboo, Soho en bar Paul, waardoor het de rest van de avond niet veel verschilde van een normale drukke uitgaansavond.


> Meer foto's van KoningsNacht & -Dag 2016!


Steekpartij

Later in de nacht vond waarschijnlijk in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein, nog een steekpartij plaats na een ruzie in een café.

Daarbij raakte een man zwaargewond, die wat later op het Rembrandtplein werd aangetroffen en vervolgens met spoed naar het ziekenhuids werd gebracht. De politie heeft inmiddels een 29-jarige verdachte aangehouden.

Ook vorig jaar was er in de nacht van Koningsdag nog een steekincident in de straat.

1 reactie(s)

Door Alex Dammers op 29-04-2016 om 8:52 uur:

Eerlijk gezegd kan ik geen minpunt bedenken. Een dikke aanrader dus! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.