Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 28 april 2015

Koningsdag 2015: koud maar gezellig

De tweede Koningsdag werd in de Reguliersdwarsstraat traditiegetrouw weer met straatfeesten gevierd. Ondanks dat het met zo'n 11 graden waarschijnlijk de koudste Konings/Koninginnedag van de afgelopen 10 jaar was, werd het over het algemeen gezellig druk.


KoningsNacht

Tijdens de Koningsnacht op zondag 26 april kwamen de straatfeesten langzaam op gang en werden ze, vermoedelijk vanwege de kou, niet heel erg druk. Aan de Rembrandtpleinkant van de straat stond er bij Jantjes Verjaardag een grote buitenbar annex podium waarop diverse live optredens plaatsvonden:
Koningsnacht 2015 bij Jantjes Verjaardag
(klik voor een vergroting)Aan de andere kant van de Reguliersdwarsstraat, rondom de bekende homozaken waren er geen buitenbars, maar wel hadden diverse zaken grote speakers buiten staan, zodat met doorgelinkte muziek toch een straatfeest kon worden gehouden.

Als uiting van de samenwerking in de nieuwe BIZ-vereniging waren dit jaar voor het eerst de oranje ballonnenslingers ook doorgetrokken totaan het begin van de straat bij het Koningsplein. Daarentegen ontbrak de reusachtige Nederlandse vlag aan de appartementen boven La Cage.


KoningsDag

Koningsdag zelf, maandag 27 april, was ook koud maar wel heel zonnig. Diverse restaurants in de straat verkochten traditiegetrouw weer hun gerechten in standjes buiten op straat.

De straatfeesten aan beide kanten van de Reguliersdwarsstraat liepen langzaamaan vol en werden gezellig druk. In het westelijk deel van de straat hadden nu ook restaurant La Margarita en La Cage een buitenbar.
Koningsdag 2015 in het westelijk deel van de Reguliers
(Foto: Rodrigo Borges - Klik voor een vergroting)Uiteindelijk kwam de straat ook hier weer helemaal vol te staan, wat zonder problemen verliep en wederom laat zien dat er voor de geforceerde afhekking zoals die tijdens Gay Pride wordt toegepast geen noodzaak is.

Als gevolg van de in 2012 ingevoerde veiligheidsmaatregelen moesten de straatfeesten al om 20.00 uur weer stoppen, waarna de meeste mensen het vrij snel weer voor gezien hielden, of de diverse indoor parties opzochten.
Koningsdag 2015 bij de bekende homozaken
(klik voor een vergroting)Sinds 2012 is er met Koningsdag bij de homozaken geen groot evenement met podium, artiesten en muziekinstallaties meer, waardoor volgens enkele (homo)bezoekers de sfeer van dit straatfeest niet meer is wat het was.

Rond 0.30 uur deed zich nog een incident voor, waarbij een 31-jarige Amsterdammer met glas gestoken werd en gewond raakte. Een beveiliger had twee verdachte jongens van 15 en 16 jaar weten aan te houden, die vervolgens door de politie werden aangehouden.


> Foto's op Facebook


- Zie ook de berichten op AT5.nl en AD.nl
1 reactie(s)

Door melindaharggard@aol.com op 10-06-2015 om 23:47 uur:

see ya next year!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.