English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS14 juli 2015

Proef met Pop-Up Fietsparkeerplekken


Om de overlast van geparkeerde fietsen tegen te gaan, houdt het stadsdeel Centrum deze zomer een proef met twee Pop-Up Fietsparkeerplekken: eentje op het pleintje van de Geelvinckssteeg en een ander in de Sint Jorisstraat, beide vlak om de hoek van de Reguliersdwarsstraat.

Door middel van speciale spotverlichting en verkeersborden worden elke dag tussen 23.00 en 05.00 uur twee vakken gecreerd, waar mensen hun fiets kunnen parkeren. Fietsen die na 05.00 uur nog aanwezig zijn worden door medewerkers verplaatst naar de directe omgeving om weer plaats te maken voor het winkelende publiek overdag.
Pop-up fietsparkeerplek op het Geelvinckpleintje
(foto: Stadsdeel Centrum)


De pop-up fietsparkeerplekken zijn een proef waarbij in de eerste fase de vakken alleen met verlichting en verkeersborden worden aangeduid. In een tweede fase komen er twee demontabele fietsenrekken bij. Er zal onderzocht worden of deze extra stallingsmogelijkheden ook extra fietsen aantrekt.

- Zie ook het bericht op Amsterdam.nl


Een andere goede en minder bekende mogelijkheid om fietsen te parkeren is bij de (bewaakte) ondergrondse fietsenstalling Path de Munt op nummer 97 in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat. Deze is wel echter maar tot 00.30 uur en op zaterdag tot 02.00 uur open:
De fietsenstalling @ Reguliersdwarsstraat 97


In dit verband vermeldenswaardig is dat recent in twee leegstaande panden in de Reguliersdwarsstraat (nr. 10 en nr. 84) geen dringend gewenste fietsenstalling, maar paradoxaal genoeg juist een fietsenverhuur gekomen is.


^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Gay dinnershow-restaurant BurlesQue officieel geopend

- Groot aantal zaken (tijdelijk) weg uit de straat + Update

- Duurzame dingen in Secret Village

- Rose's Cantina is omgevormd tot Roses by SAL

- Twee zoenende vrouwen mishandeld na IDFA-feestje

- Kookwinkel Studio Bazar bestaat 50 jaar

- In november opent het nieuwe gay restaurant BurlesQue + Update

- Bar Paul en Moto Moto (voorheen Huf) gesloten


Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 - Disclaimer/Cookies - Contact
Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 / Contact
.