English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS
 


14 juli 2015

Proef met Pop-Up Fietsparkeerplekken


Om de overlast van geparkeerde fietsen tegen te gaan, houdt het stadsdeel Centrum deze zomer een proef met twee Pop-Up Fietsparkeerplekken: eentje op het pleintje van de Geelvinckssteeg en een ander in de Sint Jorisstraat, beide vlak om de hoek van de Reguliersdwarsstraat.

Door middel van speciale spotverlichting en verkeersborden worden elke dag tussen 23.00 en 05.00 uur twee vakken gecreerd, waar mensen hun fiets kunnen parkeren. Fietsen die na 05.00 uur nog aanwezig zijn worden door medewerkers verplaatst naar de directe omgeving om weer plaats te maken voor het winkelende publiek overdag.
Pop-up fietsparkeerplek op het Geelvinckpleintje
(foto: Stadsdeel Centrum)


De pop-up fietsparkeerplekken zijn een proef waarbij in de eerste fase de vakken alleen met verlichting en verkeersborden worden aangeduid. In een tweede fase komen er twee demontabele fietsenrekken bij. Er zal onderzocht worden of deze extra stallingsmogelijkheden ook extra fietsen aantrekt.

- Zie ook het bericht op Amsterdam.nl


Een andere goede en minder bekende mogelijkheid om fietsen te parkeren is bij de (bewaakte) ondergrondse fietsenstalling Path de Munt op nummer 97 in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat. Deze is wel echter maar tot 00.30 uur en op zaterdag tot 02.00 uur open:
De fietsenstalling @ Reguliersdwarsstraat 97


In dit verband vermeldenswaardig is dat recent in twee leegstaande panden in de Reguliersdwarsstraat (nr. 10 en nr. 84) geen dringend gewenste fietsenstalling, maar paradoxaal genoeg juist een fietsenverhuur gekomen is.


^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Horeca en terrassen zijn weer OPEN!

- Vanaf 1 juni nieuwe regels voor het uitgaan

- Opgravingen naar 16e eeuws bolwerk

- 10 jaar geleden werd de April gesloten

- Horeca mag op 1 juni weer beperkt open, kappers al per 11 mei

- Lunchroom Downtown bestaat 50 jaar!


Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.