English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 4 oktober 2014

Reguliers.net nu ook geschikt voor smartphones
Reguliers.net heeft een kleine restyling ondergaan, maar de belangrijkste verandering is dat deze site nu ook geschikt is voor mobiele telefoons.

Mensen bezoeken internetsites steeds vaker via hun smartphone en daar was deze website tot nu toe niet erg geschikt voor. Dat is nu verholpen, maar er hoefde geen aparte mobiele site gemaakt te worden.

Via enkele aanpassingen kon worden geregeld dat de bestaande desktop-website zich automatisch aanpast wanneer deze op het kleine scherm van een smartphone wordt bekeken. Voordeel daarvan is dat daarmee alle informatie van de grote site nu ook mobiel beschikbaar is.De mobiele versie van Reguliers.net op
een Samsung Galaxy S5 en een iPhone 5
(klik voor een vergroting)


De grote website voor gebruik op desktop-computers heeft ook enkele veranderingen ondergaan. In de eerste plaats is de hele layout wat breder geworden, passend bij de steeds breder wordende computerschermen. Hierdoor kon met name in het menu-gedeelte bovenaan de belettering wat groter worden. Tevens is de indeling wat opgefrist en overzichtelijker gemaakt.

Bij de vorige site, die vandaag precies 2,5 jaar geleden gelanceerd werd, stond alle tekst in een apart venster, een zogeheten iframe, waarbinnen je moest scrollen. Vooral op apparaten met een touchscreen, zoals tablets en met smartphones al helemaal, was dat lastig. Dit is nu verdwenen.
De vorige versie van Reguliers.net uit 2012
(klik voor een vergroting)


Op de voorpagina is nog steeds in één oogopslag het nieuws en de agenda voor de straat te zien, maar er is nu ook een blokje met de weekagende toegevoegd en er is een groter blok voor Facebook, zodat ook foto's en Facebookberichten nu direct vanaf hier te zien zijn.
De vernieuwde versie van Reguliers.net
(klik voor een vergroting)


Naast de vormgeving zijn er ook inhoudelijk enkele dingen veranderd. Het rode onderdeel 'Events' omvat voortaan alleen de actuele informatie over grote evenementen. De vrij uitvoerige geschiedenis ervan is nu overgebracht naar een apart kopje in het groene gedeelte 'Geschiedenis'.

In dat onderdeel is nu ook een nieuwe overzichtspagina aangemaakt voor de voormalige horecazaken. Van daaraf kan je doorklikken naar de afzonderlijke zaken, die nu elk op een aparte pagina worden beschreven. Ook alle huidige homozaken en de gewone cafe's en clubs, die voorheen op 1 pagina onder elkaar stonden, hebben voortaan ieder een eigen pagina.

Tenslotte is het paarse onderdeel 'Links' vervangen door 'Info', waar nu verschillende pagina's met wat meer praktische informatie onder vallen. Naast de oude pagina met links vind je hier de bereikbaarheid, contactinformatie voor deze site en voor de ondernemersverenigingen, alsmede de colofon voor deze website.


Hoewel deze vernieuwde site uitgebreid is getest, kunnen er desondanks nog enkele onvolkomenheden in zitten. Laat het even weten als je dingen tegenkomt die (wellicht op bepaalde devices) nog niet goed werken of als je andere suggesties ter verbetering van Reguliers.net hebt!


- Dit nieuws verscheen ook op Winq.nl - Gay.blog.nl - Kamkrant.nl - Out.tv

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

- Eerste flagshipstore van MR. Riegillio geopend

- Voormalig lunchroom Downtown is nu restaurant-bar INCA

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.