Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 28 april 2014

Gezellig drukke eerste Koningsdagviering
Afgelopen vrijdag en zaterdag werd voor het eerst Koningsdag op de nieuwe datum gevierd. Sinds het aantreden van koning Willem-Alexander vorg jaar vindt er geen Koninginnedag op 30 april meer plaats, maar is zijn verjaardag, 27 april, Koningsdag geworden.

Omdat deze dag dit jaar echter op een zondag viel, werd de viering verschoven naar zaterdag 26 april. Op KoningsDag en de voorafgaande KoningsNacht vonden ook in de Reguliersdwarsstraat traditiegetrouw weer enkele zeer druk bezochte straatfeesten plaats.(klik voor een vergroting)


KoningsNacht 25 april

Net zoals in 2012 was het middenstuk van de westelijke Reguliersdwarsstraat weer toepasselijk versierd met grote slingers van oranje ballonnen en waren er buitentaps bij diverse bars. Bij cocktailbar Dvars stond een DJ-stand opgesteld, waar een reeks van bekende DJ's uit de straat draaiden.

Het was deze dag prachtig zomers warm weer, maar desondanks liep de straat slechts langzaamaan vol. Pas rond 23.00 uur was het rondom de bekende bars goed vol en was het weer een ouderwets gezellig feest. Volgens de regels moesten de muziek en de buitenbars om 24.00 uur helaas al weer stoppen, wat niet wegnam dat het ook daarna nog lang heel druk en gezellig bleef.Impressie van het straatfeest tijdens de KoningsNacht


Voor wie nog niet genoeg had aan het straatfeest, die kon na afloop terecht bij de parties die verschillende zaken binnen organiseerden en die tot diep in de nacht voortduurden.


In het oostelijk deel van de Reguliersdwarsstraat was er tijdens de KoningsNacht alleen een straatfeest bij discotheek Jantjes Verjaardag, waar een groot podium annex buitenbar tegen de gevel aan was gebouwd:(klik voor een vergroting)KoningsDag 26 april

Op Koningsdag zelf was het wat minder warm dan de dag ervoor, maar desondanks prima weer. Later in de avond leek er even onweer en regen te dreigen, maar die bleef gelukkig uit.

De Koningsdagfestiviteiten begonnen officieel om 12.00 uur 's middags, wat voor een uitgaansstraat als de Reguliers eigenlijk wat te vroeg is. Nog sterker gold dat voor het feit dat de muziek buiten al om 20.00 uur moesten stoppen. Dat tijdstip werd in 2012 door de gemeente vastgesteld om toen nog Koninginnedag beheersbaar te houden. Ter gelegenheid van de inhuldiging van Willem Alexander mochten de feesten vorig jaar eenmalig tot 22.00 uur doorgaan.Impressie van het straatfeest tijdens KoningsDag


Ook na het vroege einde van de muziek buiten bleef het als vanouds en tot laat in de avond een komen en gaan van feestende mensen.


In het oostelijke deel van de Reguliers was er op Koningsdag weer het Hollandse straatfeest bij Jantjes Verjaardag. Bij hiphopcafé De Duivel was deze keer geen Queen's Bridge over de straat heen gebouwd, maar vond er wel de Hell's Kitchen Blockparty plaats. Door deze beide feesten was ook deze kant van de straat één grote mensenzee:(klik voor een vergroting)


Over het algemeen genomen waren er in de stad en de straat minder dronken en agressieve mensen en was daardoor de sfeer meer relaxt dan in eerdere jaren.


- Foto's door de Soho-fotograaf: Kingsweekend 2014

- Foto's op deze website: King's Night & Day 2014

- Zie ook de reportage op AT5.nl2 reactie(s)

Door Regenboogglitterpony op 28-04-2014 om 16:55 uur:

Helemaal top weer, tot volgend jaar!Door Paula Pamore op 12-05-2014 om 15:45 uur:

Ik wil wurst!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.