English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


BEREIKBAARHEID

 


De Reguliersdwarsstraat ligt in het centrum van Amsterdam en loopt van het Koningsplein in het westen naar het Rembrandtplein in het oosten. Ongeveer halverwege wordt de straat in tweeën gedeeld door de Vijzelstraat: 

Lopend

Te voet ligt de Reguliersdwarsstraat op ongeveer 25 minuten lopen vanaf het Centraal Station. De makkelijkste weg is via het Damrak, de Dam, Rokin, Muntplein en tenslotte een klein stukje de Vijzelstraat in:
^
 
Per fiets

Veel mensen komen per fiets naar de Reguliersdwarsstraat. Om te voorkomen dat de stoepen helemaal vol komen te staan mogen fietsen alleen nog geparkeerd worden in de daarvoor bedoelde vakken of in de nieuwe fietsenstalling in kantoorgebouw De Munthof, die op 1 juli 2019 geopend werd:
De nieuwe fietsenstalling in gebouw De Munthof


Deze stalling omvat 250 plekken voor fietsen en 8 plekken voor electrische scooters of bakfietsen. De stalling kan worden gebruikt door bezoekers, werknemers en bewoners. De openingstijden zijn:
- zondag t/m woensdag: 7.00 - 23.00 uur
- donderdag t/m zaterdag: 24 uur per dag

Voor fietsen is elke eerste 24 uur gratis, daarna kost het parkeren 1,25 euro per dag. Ook is het mogelijk om voor 75,- euro per jaar een abonnement te nemen. Bakfietsen en scooters betalen 2,50 euro per dag of 150,- euro per jaar.

^
 
Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is de Reguliersdwarsstraat vanaf het Centraal Station in ca. 15 minuten bereikbaar met tramlijnen 2, 11 en 12 met een halte op het Koningsplein. Daarnaast stopt lijn 24 op de Vijzelstraat (halte De Munt) en tramlijnen 4 en 14 op het Rembrandtplein.

Met de nieuwe Noord/Zuidlijn van de metro (lijn 52) is de Reguliersdwarsstraat te bereiken vanuit station Rokin, dat op 5 minuten lopen ligt.


Openbaar vervoer rondom de Reguliersdwarsstraat
Openbaar vervoer rondom de Reguliersdwarsstraat

^
 
Per auto

Met de auto is de Reguliersdwarsstraat als volgt bereikbaar: vanaf de binnenring A10 de afrit S110 nemen en de Nieuwe Utrechtseweg, Rijnstraat, Van Woustraat en via het Frederiksplein de Utrechtsestraat volgen en tenslotte linksaf de Herengracht op.

Let op: het is niet aan te raden om met de auto te komen, aangezien de omgeving van de Reguliersdwarsstraat in november 2016 autovrij is gemaakt, zoals op deze kaart is aangegeven:
(klik ter vergroting)


In de Reguliersdwarsstraat zijn geen parkeergarages meer die publiekelijk toegankelijk zijn: De Koningsplein Parking Service op nummer 16 is sinds 2015 alleen nog voor kantoorpersoneel, de Geelvinck parking op nummer 61 werd in maart 2017 gesloten.

^
 
Straatafsluiting

Het gedeelte van de Reguliersdwarsstraat tussen de vroegere Havana en het Geelvinckpleintje is van 1 mei tot 1 oktober tussen 19.00 - 7.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Er mogen dan geen fietsen, brommers, scooters of auto's doorheen rijden.

Daarnaast is sinds februari 2013 de gehele Reguliersdwarsstraat 's nachts van 23.00 - 6.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Dit met name vanwege overlast door toeterende taxi's.


Straatnaambord

^
 
Buurt

Volgens de stedelijke gebiedsindeling behoort de noordkant van de Reguliersdwarsstraat tot de Reguliersbuurt (A03f op de officiële kaart), het westelijke deel van de zuidkant tot de Gouden Bochtbuurt (A03b) en het oostelijke deel van de zuidkant van de straat tot de Van Loonbuurt (A03c). Alledrie deze buurten vallen onder rayon Zuid van het stadsdeel Centrum.

De Reguliersdwarsstraat ligt volgens de indeling van de politie in de Rembrandtpleinbuurt. De huidige wijkagent voor deze buurt is Diana Burggraaf.

^


Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.