English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


BEREIKBAARHEID
De Reguliersdwarsstraat ligt in het centrum van Amsterdam en loopt van het Koningsplein in het westen naar het Rembrandtplein in het oosten. Ongeveer halverwege wordt de straat in tweeën gedeeld door de Vijzelstraat: 

Lopend

Te voet ligt de Reguliersdwarsstraat op ongeveer 25 minuten lopen vanaf het Centraal Station. De makkelijkste weg is via het Damrak, de Dam, Rokin, Muntplein en tenslotte een klein stukje de Vijzelstraat in:
^
 
Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is de Reguliersdwarsstraat vanaf het Centraal Station het makkelijkst bereikbaar met tramlijnen 1, 2 en 5 met een halte op het Koningsplein. Daarnaast stoppen de tramlijnen 16, 24 en 25 op het Muntplein en de lijnen 4, 9 en 14 op het Rembrandtplein:De tramhaltes, parkeergarages en rijrichtingen

 
Per auto

Met de auto is de Reguliersdwarsstraat als volgt bereikbaar: vanaf de binnenring A10 de afrit S110 nemen en de Nieuwe Utrechtseweg, Rijnstraat, Van Woustraat en via het Frederiksplein de Utrechtsestraat volgen.

Tenslotte linksaf de Herengracht op - het is echter niet aan te raden om deze route te volgen, aangezien de omgeving van de Reguliersdwarsstraat in november 2016 autovrij is gemaakt:
(klik ter vergroting)

 
Parkeren

In de Reguliersdwarsstraat is een parkeergarages die ook voor publiek toegankelijk is: de garage van De Geelvinck op nummer 61.

 
Straatafsluiting

Let op: het stuk van de Reguliersdwarsstraat tussen de vroegere Havana en het Geelvinckpleintje is van 1 mei tot 1 oktober tussen 19.00 - 7.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Er mogen dan geen fietsen, brommers, scooters of auto's doorheen rijden.

Daarnaast is vanaf 15 februari 2013 de Reguliersdwarsstraat ook 's nachts van 23.00 - 6.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Dit vanwege overlast door toeterende taxi's.

Straatnaambord
^
 

Buurt

Volgens de stedelijke gebiedsindeling behoort de noordkant van de Reguliersdwarsstraat tot de Reguliersbuurt (A03f op de officiële kaart), het westelijke deel van de zuidkant tot de Gouden Bochtbuurt (A03b) en het oostelijke deel van de zuidkant van de straat tot de Van Loonbuurt (A03c). Alledrie deze buurten vallen onder rayon Zuid van het stadsdeel Centrum.

De Reguliersdwarsstraat ligt volgens de indeling van de politie in de Rembrandtpleinbuurt. De huidige wijkagent voor deze buurt is Diana Burggraaf-Koerse.

^
Reguliers.net © 2007-2014 - Disclaimer/Cookies - Contact
Reguliers.net © 2007-2014 / Contact
.