Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


DJ Jerry Black

 


Begonnen in 1978 was Jerry Black de langst actief zijnde DJ van de Reguliersdwarsstraat.
Jerry speelde als kind al met plastic draaitafels en een speelgoedmicrofoon. Hij wist ook al gauw dat hij later iets met muziek wilde gaan doen, want hij hoefde een liedje maar 1 keer te horen om te weten of het goed was of niet.

Zijn loopbaan als disc-jockey begon hij in november 1978 onder de naam Jerry Black in homodiscotheek De Viking in de Reguliersdwarsstraat. Eerst deed hij dit nog al invaller, maar na een aantal maanden werd hij daar de resident-DJ voor de weekend-avonden.

DOK

Twee jaar later werd Jerry Black gevraagd door het DOK (De Odeon Kring of Kelder) aan het Singel 460. Begonnen in 1955 was dit de oudste homodiscotheek van Europa. Hij stopte toen met zijn doordeweekse werk en werd fulltime DJ. Alsodanig heeft hij zes jaar lang (van 1980 t/m 1986) zeven dagen per week in het DOK gedraaid. Daarnaast draaide hij in die tijd veel voor de radiopiratenzender W.A.P.S. Amsterdam.

Disco's

In januari 1987 stapte hij over naar homodiscotheek Gay Life aan de Amstelstraat nr. 32, waar hij echter alleen in de weekenden draaide. In het DOK werd zijn plaats overgenomen door DJ Jarb.

Vervolgens stond Jerry in de Steps, een homodisco voor leermannen aan de Koggestraat nr. 6, in de homobar Wells Fargo aan NZ Voorburgwal nr. 101 en tenslotte in discotheek Be-Bop, de opvolger van Flora Palace en voorganger van de iT aan de Amstelstraat nr. 24. Ook draaide hij in die jaren op diverse feestjes en huwelijken.

Exit

In 1989 werd Jerry Black door DJ Jarb gevraagd om naar de nieuwe homodiscotheek Exit in de Reguliersdwarsstraat te komen om daar samen met hem te draaien. Hier was Jerry Black totaan de sluiting in april 2010, met zeer veel plezier, de toonaangevende DJ.

Na eerst een periode van House Club en House Trance-muziek draaide hij later in de Exit vooral House Tribal en Electro. Na tussentijds ook nog in de April en heel kort in de Soho gestaan te hebben, besloot Jerry daarna om zich alleen nog op de Exit te concentreren.Jerry Black op een flyer van Goldrush
16 november 2007


Parties

Zijn favoriete nachten in de Exit waren die met de gemixte parties, waar hij al zijn favoriete muzieksoorten kon laten horen, met name Vocal House en Tribal tunes. Voorbeelden zijn de Vintage parties uit 2008 en Goldrush, dat meerdere enkele jaren in de Exit plaatsvond. Aanvankelijk draaide Jerry Black in de Exit samen met DJ Jarb, later ook met DJ Miky en DJ No5.

Daarna stond hij er een tijdje alleen, maar sinds 2007 was DJ MBC er weer bij gekomen. Jerry ging nu ook weer andere dingen doen. Zo opende hij in 2008 de eerste editie van de door Mayday georganiseerde Mirrorball Party in Amsterdam Marcanti. Mede door zijn muziek werd dit een groot succes.

Later

Een paar maanden na de sluiting van de Exit in april 2010 opende manager Brendan van de Ruit een eigen gay bar onder de naam Taboo. Jerry Black kwam met hem mee en draaide met enige regelmaat in de nieuwe zaak. Tijdens de Roze Zaterdag in Haarlem, op 7 juli 2012, trad ook Jerry Black op, samen met Nickie Nicole, eveneens een oude bekende uit de Reguliersdwarsstraat:
Links

- Homepage: www.djjerryblack.nl
- Mirrorball Party: www.mirrorballparty.com
- Goldrush Party: www.goldrushamsterdam.nl

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.