Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


Café-pub SOHO
 


Voorgeschiedenis     Richter

Naam & Logo     Interieur     Mensen

Entertainment     Homepage

Links     Actuele info

Naam & Logo

Nadat de nieuwe naam van de zaak al met advertentiecampagnes was aangekondigd, kon dit nieuwste paradepaardje uit de Kooistra-stal op 10 juni 1999 feestelijk geopend worden. Daarbij trad onder andere de bekende travestie-artiest Nickie Nicole op en er werd over bericht door de lokale televisie.De advertentie voor de opening
(ontwerp: www.rs-design.nl)


De nieuwe zaak was genoemd naar de Londonse wijk Soho, waar zich rond Old Compton Street van oudsher de homo-uitgaansbuurt van London bevindt.

In New York is er ook een wijk met de naam SoHo, die echter, als zijnde de afkorting van South of Houstonstreet, geschreven wordt met een hoofdletter H in het midden. Sinds de jaren '90 wordt een wijk in Hongkong eveneens SoHo genoemd, net als in New York met een hoofdletter H in het midden, maar in dit geval als afkorting van South of Hollywood Road.

Met een hoofdletter H in het midden wordt de naam van de Soho in Amsterdam ook wel geschreven (vermoedelijk omdat het 'Ho' dan een afkorting van 'homo' lijkt), maar dat is niet juist, aangezien SoHo van origine specifiek de schrijfwijze voor de naam van de New Yorkse wijk is.

De Soho zou aanvankelijk een modern interieur met veel staal en neon krijgen. In die stijl werd door het ontwerpbureau rs-design uit Waterland dan ook een mooi strak logo ontworpen, dat tot op heden in gebruik is gebleven:

Vermoedelijk om met name buitenlandse bezoekers aan te trekken werd dit logo ergens rond 2005 voorzien van een wereldbol met een daaromheen cirkelend vliegtuigje en het motto "Feel free to join us":Deze stilistisch niet heel erg verantwoorde toevoeging werd sinds eind 2007 niet meer gebruikt. Daarmee straalt het oorspronkelijke logo weer in al zijn strakke eenvoud, waarmee het verrassend genoeg nog steeds niet uit de toon valt bij het klassieke interieur van de zaak.

Ook na de overnames van de Soho in 2011 en 2013 bleef het oorspronkelijke logo in gebruik, al werd sinds 2016 op de facebookpagina een gestileerde tekening van de voorgevel in regenboogkleuren gebruikt:

> vervolg: Interieur


Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.