Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


Logo van Snappers

Resto-bar Snappers

 

Reguliersdwarsstraat nr. 21
1017 BJ Amsterdam
(2014 - 2018)

Resto-bar Snappers combineerde een cocktailbar met een restaurant en wist alszodanig een trendy eigen publiek te trekken.


bijgewerkt: 24-08-2021


Snappers werd geopend in mei 2014 en was een initiatief van Oscar Steginga en Mats van der Sluijs in samenwerking met Rasmus Emmelkamp en Serge Stoop.

Alle vier kwamen goed beslagen ten ijs: Steginga werkte eerder bij The Fabulous Shaker Boys, Vesper bar en Chapter 21 en had Van der Sluijs op de Hotelschool leren kennen. Ook Emmelkamp en Stoop waren al ervaren horeca-ondernemers.Resto-bar Snappers vlak na de opening in 2014
(klik voor een vergroting)


Interieur

Hun gezamelijke nieuwe zaak kwam in een horecapandje aan de Reguliersdwarsstraat 21 waar voorheen korte tijd het Argentijnse restaurant Casa Maria zat, dat op zijn beurt de opvolger was van de oriëntaals gay bar Sultana. Van de jaren '50 tot de jaren '80 was hier het met een Michelinster bekroonde restaurant Adrian gevestigd.

Het interieur werd door Het Stijlconcept geheel opnieuw ingericht en kreeg een warme, huiselijke sfeer met een Caribische touch. Op de begane grond bevond zich een ruime bar met een reeks van tafeltjes. Achterin was de keuken en een trap naar de bovenverdieping waar nog meer tafeltjes waren, plus een aparte zithoek rond een schouw:De benedenverdieping van Snappers vlak na de opening
(klik voor een vergroting)De bovenverdieping van Snappers vlak na de opening
(klik voor een vergroting)


Snappers serveerde aanvankelijk mediterraans en caribisch georiënteerde gerechten, later kwam de nadruk op Tex-Mex, oftewel de Texaans-Mexicaanse keuken. Bijpassende en andere cocktails werden bereid door Oscar Steginga die hier zo bedreven in was dat Snappers al snel tot de betere cocktailbars van Amsterdam gerekend werd.

De cocktails inspireerden ook tot de naam van de zaak: snappers zijn namelijk een groep cocktails die vanwege de hartige ingrediënten niet goed bij andere groepen cocktails in te delen zijn. Een voorbeeld is de Bloody Mary, ook wel de Red Snapper genoemd.


Video-impressie van Resto-bar Snappers


Openminded

De naam Snappers sloeg niet alleen op cocktails die zich niet in een hokje laten plaatsen, maar ook op mensen die dat niet willen. Wie geen cocktail maar bijvoorbeeld liever een biertje of een huisgemaakte ijsthee wilde was net zo goed welkom en vanuit deze gedachte pakte Snappers ook tijdens de jaarlijkse Gay Pride groot uit.

Al bij de eerste Pride na de opening, die van 2014, organiseerde Snappers op eigen initiatief een feest dat zodanig veel (hetero)bezoekers trok dat het een alternatief werd voor wie niet meer naar het officiële straatfeest in het middenstuk van de straat kon, wanneer dat wegens drukte werd afgesloten.Snappers als "Open Minded Temple" tijdens de Gay Pride van 2015
(klik ter vergroting)Snappers hield elk jaar een dergelijk Gay Pridefeest, waarbij de zaak werd omgedoopt tot "Open Minded Temple" en de buitengevel werd voorzien van een reusachtig spandoek met een toepasselijke afbeelding of geheel in regenboogkleuren.Straatfeest bij Snappers tijdens de EuroPride van 2016
(klik ter vergroting)Nieuwe uitdagingen

Het succes van Snappers deed de initiatiefnemers naar meer smaken en al spoedig openden zij een reeks van nieuwe zaken:

Oscar Steginga begon eind 2015 een vergelijkbare zaak onder de naam Calle Ocho in de Albert Cuypstraat 226 en in juli 2017 eentje in Rotterdam genaamd Amehoela. Eveneens in 2017 opende hij samen met vier compagnons de Chin Chin Club aan de Rozengracht 133.

Mats van der Sluijs, Rasmus Emmelkamp en Serge Stoop startten in de zomer van 2017 samen met twee vrienden een cava bar onder de naam Five Brothers Fat in De Clercqstraat 56. Een jaar later volgde een tweede vestiging aan de Hobbemakade 64 en eind 2018 een derde in Haarlem.


Resto-bar Snappers
Het terras van Snappers in 2017


Verkoop

Resto-bar Snappers in de Reguliersdwarsstraat werd uiteindelijk in juni 2018 in stilte overgedragen aan een nieuwe eigenaar, die de zaak nog een half jaar naamloos voortzette en vervolgens ging verbouwen. Voorzien van een geheel nieuw interieur opende hier in januari 2019 een Mediterraans restaurant onder de naam Middl.Eat.


^
Links en bronnen

- Vroegere homepage: www.snappers-amsterdam.nl
- Social media: Facebook - Instagram

- Nieuwsberichten:
09-03-2017: Regulierszaken doen mee met de eerste Amsterdam Cocktail Week
13-05-2014: Resto-bar Snappers binnenkort geopend

- Recensie op Senzes.nl
^

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.