Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 28 juli 2022

Na twee jaar weer grote straatfeesten tijdens de Pride

Binnenkort wordt de jaarlijkse Pride weer in gebruikelijke vorm gevierd en dus zijn er in de Reguliersdwarsstraat na twee jaar weer de twee grote straatfeesten, dit jaar op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus.


Pride Street Parties 2022


Twee jaar lang heeft de Reguliersdwarsstraat de grote straatfeesten moeten missen, maar begin van dit jaar werden de laatste coronabeperkingen opgeheven waardoor dergelijke evenementen eindelijk weer mogelijk zijn.

Voor Koningsdag was dat net iets te kort dag, maar het werd ruimschoots goed gemaakt met een groot meerdaags straatfeest rondom het Eurovisie Songfestival. Dat was overigens dermate succesvol, dat er plannen zijn om dat volgend jaar ook uit te rollen naar de homohoreca elders in de stad.


Rainbow Street Party

Rondom de bekende homozaken in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat komt een groot feest onder de naam Rainbow Street Party. Er zijn weer buitenbars en DJ-optredens, alleen geen brugpodium meer: het op- en afbouwen daarvan geeft veel overlast in de straat en weegt niet meer op tegen de sterk gestegen kosten.

In plaats daarvan keren twee succesvolle onderdelen van het Songfestivalfeest terug, namelijk het 38-meter lange Regenboogpodium en de VIP Lounge pal daarboven. In de VIP Lounge, wederom verzorgd door MEIJT, wordt je ontvangen met een gratis glas champagne, krijg je nog eens twee drankjes van het huis en staat er een private bar tot je beschikking.

Maar het belangrijkste is dat je vanuit de VIP Lounge van een uniek uitzicht over de straat en het Regenboogpodium kunt genieten. Een VIP-ticket geeft je bovendien altijd toegang tot de straat, ook als deze wegens grote drukte afgesloten is. VIP-kaarten zijn te bestellen via ReguliersCelebrates.com
Het straatfeest in dit deel van de Reguliers is als vanouds voor iedereen gratis toegankelijk, maar op grond van de veiligheidsvoorschriften van gemeente en politie moeten de toegangen worden afgesloten als er teveel mensen in het feestgedeelte zijn.

In dat geval is er alleen nog toegang vanaf de Vijzelstraat (onder het Carlton Hotel) en geldt voor normale bezoekers de regel: 25 eruit, 25 erin. Voor mensen met een VIP-ticket, horecapersoneel en gasten van restaurants blijft de Reguliers echter wel toegankelijk via de ingang in de Geelvinckssteeg:


Gay Pride Street Parties @ Regulierdwarsstraat
(klik voor een vergroting)


Caribbean Street Party

In het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat is er als vanouds weer een straatfeest in caribische sfeer, georganiseerd door de Reality Bar. Hier komt een buitentap, een poffertjeskraam en een podium voor live optredens van DJ's en artiesten uit Suriname en de Antillen.
Anders dan in het westelijke gedeelte van de Reguliersdwarsstraat zijn er bij dit Caribische straatfeest geen speciale veiligheidsmaatregelen en blijft het dus ook bij drukte geheel vrijelijk toegankelijk.


Elders in de stad

Om het grote aantal bezoekers tijdens het Pride-weekend meer te spreiden zijn er dit jaar op nog meer locaties straat- en pleinfeesten, namelijk:

- Dam (Mainstage)
- Westermarkt (op het Homomonument)
- Zeedijk (bij The Queen's Head)
- Spuistraat (bij Prik)
- Beursplein (fetishfeest)
- Rembrandtplein (vanuit Montmartre)
- Stoperaplein (vrouwenfeest)
- Elandsstraat (bij Saarein/lesbisch)
- Marnixstraat (bij Waterkant)
- Amstelveld (heterofeest)


- Zie ook het bericht op Gaykrant.nl


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.